Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Milované Gilmorky majú cestu k návratu otvorenú! Má to však takýto háčik...

Televízny fenomén plný nekonečných a vtipných dialógov, skvelej atmosféry, sympatického obsadenia sa môže čoskoro vrátiť. Hoci seriál Gilmore Girls (Ženy z rodu Gilmorovcov) v týchto dňoch oslavuje 20. výročie od vysielania prvej epizódy, stále má vo svete verné milióny fanúšikov. Tí stále volajú po ďalšom návrate obľúbených charakterov.

26.10.2020 07:00
gilmore girls, Foto:
Kedysi návratu Gilmoriek bránili tvorcovia, ktorí nemali vymyslený príbeh. Teraz, keď ho majú, sú zaneprázdnené herečky.
debata

Tento sen sa im splnil takmer po dekáde od skončenia pôvodného seriálu. Keď Netflix v roku 2016 nakrútil špeciálnu 4-dielnu minisériu, bol z toho „poprask“ roka a mnohým sa tak splnil sen, ktorý dlhé roky bol iba zbožným prianím. Avšak nie každý bol spokojný s výsledkom, najmä s úplným záverom, ktorý bol dlhoročne naplánovaný.

Kým tvorcovia „finálne štyri slová“ boli mimoriadne spokojní a pre nich sa kruh uzavrel, oznámenie Rory svojej mame Lorelai, že je tehotná spôsobil šok. Jedna kapitola sa síce uzavrela, no otvorila sa úplne nová pointa pre ďalšie pokračovania.

Netflix bol nadšený, nová miniséria bola absolútnym hitom a dlho sa držala na popredných priečkach sledovanosti a veľmi krátko po sprístupnení bolo oznámené, že chce ďalšie epizódy. Lenže to narazilo na tvorcov, ktorí boli takisto otvorení, mali však jednu podmienku. Gilmorky sa vrátia, ak vymyslia dostatočne hutný príbeh, ktorý utiahne nové dobrodružstvá a udrží si mimoriadne vysokú kvalitu, ktorú seriál vždy mal. A to pred 4 rokmi neplatilo.

Teraz sa však situácia očividne mení. Hoci tvorcovia aktuálne sú zamestnaní úspešným a oceňovaným seriál The Marvelous Ms. Maisel, našli si priestor koketovať s druhým revivalom Gilmoriek. Zjavne majú nápad, háčik je po rokoch inde. Všetko vysvetlila jedna z autoriek Amy-Sherman Palladino.

Čo bráni Gilmorkám, aby sa vrátili? „Nie je tu prekážka, okrem životov a životov ostatných, ktorí majú plné ruky práce. Miniséria A Year in the Life bol jeden z tých úžasných okamihov, keď sa všetci vrátili a robili niečo, čo všetci milujeme. Naozaj verím, že ak nastane správna okamih a dievčatá budú na správnom mieste v živote, tak to spravíme,“ začala svoje rozprávanie Palladino.

A pokračovala: „Lauren Graham (Lorelai) je súčasťou dvoch seriálov – Zoey's Extraor­dinary Playlist a chystanej novinky Mighty Ducks. Alexis Bledel má jednu z hlavných úloh v Príbehu služobníčky. Ak by sa objavil moment, keď to spravíme. Ale je veľmi ťažké pri súčasnom nastavení všetko naplánovať.“

Fanúšikom teda nezostáva nič iné, len naďalej trpezlivo vyčkávať, kým sa podarí všetko pripraviť. Dobrou správou však je, že všetci sú nadšení myšlienkou nakrúcania ďalších epizód.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Ženy z rodu Gilmorovcov #GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE #oseriáloch