Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ak sa tento seriál vráti, bude to seriálová bomba! Údajne sa dolaďujú iba detaily

Trend revivalov starých seriálov, teda oživenia a nakrúcanie nových časti, stále lomcuje televíziami. Vďaka tomu sa vrátili mnohé niekdajšie hity ako Gilmore Girls, Hrdinovia, Akty X, Murphy Brownová, Beverly Hills 90210 a mnohé čakajú na premiéru.

17.11.2020 07:00
stargate, hviezdna brána, Foto:
Hviezdna brána čaká na oživenie.
debata

Zaujímavosťou, že jeden seriálový fenomén na svoj návrat stále čaká. Je to Hviezdna brána, ktorý pred dvoma dekádami doslova kraľovala televíznym obrazovkám. Seriály Stargate: SG-1, Atlantis alebo Universe diváci doslova hltali a netrpezlivo čakali na nové dobrodružstvá hrdinov, ktorý pomocou mimozemského kruhu navštevujú planéty a bojujú s nepriateľmi.

Trailer k 1. sérii tretieho seriálu Stargate: Universe.

Tím SG-1 sa dočkal až desiatich sezón a dvoch filmov, Atlantis sa rozlúčil po piatich rokoch, Universe bol najslabší článok, mal iba dve série. Tvorcovia však mali pripravený aj tretí SG-1 film, prvý film o Atlantise a v hre bolo aj uzavretie Stargate: Universe. Lenže v čase, keď sa všetko malo udiať svet ovládla hospodárska kríza a štúdio MGM, ktoré vlastní práva na túto frančízu bolo na pokraji krachu a Hviezdna brána sa musela nútene uzavrieť.

Ani viac ako dekáda od zhasnutia všetkých nádejí na akékoľvek pokračovanie neubrali fanúšikom bojovať. Pred dvoma rokmi sa objavil krátky webový seriál Stargate: Origins, ktorý diváci zmietli zo stola pre jeho katastrofálnu kvalitu. Teraz to vyzerá tak, že by sa Hviezdna brána mohla opäť vrátiť k divákom. A nepôjde o žiadnu novú verziu!

Pôvodní producenti Brad Wright a Joseph Mallozi nedávno priznali, že aktívne pracujú na novom SG projekte. Tým, že sú výrazne aktívni na sociálnych sieťach, kde pravidelne informujú svoju komunitu fanúšikov, vie sa toho pomerne veľa.

Trailer k druhej a poslednej sérii tretieho seriálu s názvom Stargate: Universe.

Už viac ako rok pracujú na scenári štvrtého seriálu, ktorý nadviaže na odkaz, ktorý pred rokmi vybudovali. Podľa ich slov pôjde o plnohodnotný seriál, žiadny film, žiadna miniséria. V novinke by sa mali zodpovedať mnohé otázky, ktoré kvária fanúšikov už roky, ohľadom SG-1 tímu, ale aj Atlantisu, no nezabudne sa ani na Universe. Tento seriál, zatiaľ bez mena, prinesie možnosť na hosťovanie mnohých postáv z predchádzajúcich seriálov, avšak hlavné postavy už budú nové.

Podľa tvorcov sú rozhovory o znovuzrodení Hviezdnej brány nádejné, hoci všetko zbrzdila koronarkíza, písanie scenárov pokračovalo. Ako blízko je možný návrat? Wright použil žargón, ktorému fanúšikovia dobre rozumejú. Na bráne je zadaných už päť symbolov zo siedmich, aby sa brána znova otvorila.

Nateraz sa nevie, kam by potenciálny seriál mohol sledovať. Súdiac podľa fázy prípravy, tvorcovia hľadajú televíziu alebo streamovaciu platformu, ktorá by sa seriálu ujala a dala mu šancu. Ak všetko pôjde dobre, Hviezdna brána by sa mohla vrátiť už v roku 2022.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe) #STARGATE ATLANTIS (Hviezdna brána: Atlantída) #STARGATE SG-1 (Hviezdna brána) #oseriáloch