Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto vyzerá naozaj dobre! Fanúšikovia Hviezdnych vojen budú nadšení

Fanúšikovia Hviezdnych vojen sa majú na čo tešiť! Už koncom októbra vtrhne na obrazovky druhá séria prvého hraného seriálu z tohto sci-fi sveta. Druhá séria hitu The Mandalorian sprístupní streamovacia služba Disney+ už 30. októbra.

28.09.2020 07:00
HUC2-010643_R Foto:
Druhú sériu uvidia diváci už 30. októbra.
debata (1)

Tento seriál nezastavila ani koronakríza v USA. Je to vôbec prvý seriál, ktorý sa nakrúca úplne novou technológiou a nie sú potrebné exteriéry. Produkcia prebieha výhradne v štúdiách a nové LED pozadia vyrobia všetko ostatné, čo si scény vyžadujú. Nakrúcanie sa riadilo prísnymi hygienickými pravidlami, no obmedzený počet členov štábu a hercov dovolil bezproblémový proces výroby. Aj preto je možné druhú sériu uviesť presne rok po jednotke.

Tvorcovia dostali rekordný rozpočet, 15 miliónov dolárov na epizódu, čím sa novinka zaradila k najdrahším seriálom sveta a pripojila sa k poslednej sérii Hry o tróny alebo novinkám z produkcie Apple+ TV – The Morning Show a See. Značný rozpočet dovolil vytvoriť seriál, ktorý patrí k špičke sci-fi žánru, teda aspoň po vizuálnej stránke, príbehovo neraz poriadne pokrivkával.

Príbeh je zasadený do obdobia po konci Epizódy VI., teda do času, keď Impérium, Darth Vader, Imperátor Palpatine a Sithovia boli porazení. V galaxii zostalo mocenské a politické vákuum. Jednotlivé planéty majú v područí rôzne frakcie, prípadne jednotlivci, avšak nepriateľov treba stále chytať.

Najväčším ťahúňom celého seriálu je postavička Baby Yodu. Aj najnovšia séria bude točiť najmä okolo tohto malé tvora, ktorý má v galaxii najvyššiu cenu. Mandalorian bude hľadať pravý domov malého Yodu a popritom mu budú v pätách ďalší nájomní lovci. Trailer sľubuje ďalšiu sériu nabitú akciou, skvelými efektami a o pointou príbehov, ktoré sú opradené rúškom tajomstva.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #oseriáloch #The Mandalorian #Disney+