Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec jednej éry! Šokujúca správa hovorí jasne - kultoví zombíci končia

Seriál The Walking Dead posledné roky skôr rozdeľuje fanúšikov ako spája. Mnohí už dlhodobo volajú, aby ho televízia ukončila, tábor zástancov požaduje ďalšie série. Je však pravdou, že momentálne má zombie seriál už len pramálo spoločné s dielom, ktoré pred rokmi zmenilo televíziu.

16.09.2020 07:00
the walking dead, Foto:
Kultový seriál The Walking Dead má osud spečatený.
debata

Od siedmej série išla nielen sledovanosť strmhlav smerom nadol, ale aj kvalita. Postupne odišli takmer všetky hlavné pôvodné postavy, dej už takisto poriadne špekuloval s komiksovou predlohou, z epizód sa vytratil drive, napätie, prekvapenie, nápad a najmä originalita. No aj napriek tomu sa televízia AMC nechcela vzdať svojho najvýnosnejšieho titulu. Medzičasom odštartoval spin-off Fear the Walking Dead. V októbri bude mať premiéru tretí zombie seriál, ktorý vznikol aj dvojsezónna miniséria.

Pandémia koronavírusu zasiahla produkciu všetkých seriálov. Diváci doteraz nevideli finále 10. série The Walking Dead, podarilo sa nakrútiť iba prvá polovica šiestej série FTWD a z apríla sa presúvala aj svetová premiéra najnovšieho seriálu. Počas tejto jesene AMC napraví všetky krivdy a dobehne resty. Navyše The Walking Dead dostane šesť bonusových častí k aktuálnej desiatej sérii, keďže jedenásta sa ešte nezačala ani nakrúcať. Pôvodné plány hovoriace, že rok 2020 bude plný zombíkov a televízia AMC nimi chcela vyplniť všetky ročné obdobia sa rozplynuli.

O to väčšie prekvapenie prišlo, keď televízia oznámila, že The Walking Dead skončí pripravovanou jedenástou sériou. Pritom tvorcovia hovorili, že majú konkrétne plány až na dvanásť sezón. V podstate sa im tento plán vyplní do bodky. Pretože 11. séria bude mať XXL podobu. Nakrúti sa až 24 častí, pričom štandardne má jedna sezóna 16 častí. Navyše bude rozdelená na dve polovice. AMC sa chce rozlúčiť so seriálom, ktorý ju vystrelil na špičku vo veľkom štýle.

Prvá dvanástka epizód bude mať premiéru v roku 2021, pravdepodobne na jeseň, keďže spomínaných šesť bonusových časti desiatej série by mali vyplniť dieru počas budúcoročnej jari. Úplne posledná dvanástka epizód sa objaví až v roku 2022, pričom sa budú tváriť ako samostatná sezóna. A to nie je všetko. Televízia dala zelenú ďalším dvom spin-off seriálom. V roku 2023 sa objaví „nový“ seriál, ktorý bude sledovať osudy Daryla (Norman Reedus) a Carol (Melissa McBride) a druhý seriál by mal byť opäť uzavretou minisériou. Navyše sa ďalej ráta s filmovou trilógiou okolo Ricka Grimesa (Andrew Lincoln), tá by mala dať bodku za jeho príbehom.

V tomto prípade to vyzerá tak, že koniec je vlastne nový začiatok pre túto frančízu. Finále 10. série The Walking Dead uvidia diváci už 4. októbra, nasledovať bude premiéra tretieho seriálu. A následne 11. októbra vtrhne na obrazovky 6. séria Fear the Walking Dead.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch #koronavírus #televízny reštart