Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekvapujúci štart seriálových stálic! Majú Markíza s Jojkou problém?

Minulotýždňový megaštart televíznej sezóny priniesol so sebou aj prekvapenia, hneď počas prvých dní. Hoci mnohé seriály dosiahli slušné čísla, avšak zaznamenali aj "slušný" prepad prepad oproti predchádzajúcim sezónam. Dá sa však očakávať, že s pribúdajúcimi týždňami a pokročilejšou jeseňou začnú naberať znova na sile.

08.09.2020 07:00
sestričky, nový život, Foto:
Utorky počas jesene budú v znamení ostrého boja silných seriálových hráčov.
debata

Komerční hráči nedali slovenskému publiku vydýchnuť ani počas minulotýždňového sviatočného utorka. Na Markíze štartovala už tretia séria obľúbených Sestričiek a Jojka a s veľkou slávou uviedla druhú sériu Nového života. Ten sa vrátil po vynútenej koronaprestávke, za normálnych okolností by seriál pokračoval plynule už počas jari. Naopak Sestričky pandémia nezasiahla vôbec, keďže druhú a aktuálnu tretiu sériu Markíza nakrúcala naraz ešte minulý rok.

Markíza ovládla televízne obrazovky so Sestričkami, tie dosiahli síce nadpriemerný výkon v komerčnej cieľovke, no celkový počet divákov bol omnoho nižší, ako pri druhej sérii. Tá zaznamenala minulý rok značný nárast sledovanosti o takmer 150-tisíc divákov.

Začiatok tretej série zopakoval skôr výkon úvodu druhej série. Najsledovanejším nespravodajským programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách sa stala úvodná časť premiérovej 3. série seriálu Sestričky. V cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla skvelý rating 8,2% a trhový podiel 20,3%. Celkovo si premiéru novej sezóny nenechalo ujsť 404-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Finálová epizóda druhej série v strategickej skupine 12 – 54 dorovnala svoj rekord s predchádzajúceho týždňa. Získala rekordnú 11.3% sledovanosť, nahor však šiel trhový podiel. Ten prekročil magickú tridsiatku, konkrétne sa zastavila na hranici 30.7%. Ide o najlepší výkon seriálu vôbec. Celkovo sa so Sestričkami rozlúčilo 542-tisíc divákov. Ratingovo sa posledné epizódy držali vysoko nad desiatkou a posledná epizóda po prvýkrát preskočila aj 30% trhový podiel.

Je však predpoklad, že Sestričky opäť silnejú počas jesene a zopakujú svoj minuloročný úspech, keď sa stali najsledovanejším slovenským seriálom. Diváci sa vrátia k obrazovkám, keď sa zhorší nielen počasie, ale aj dni sa skrátia.

Odhliadnuc od medzisezónneho poklesu Sestričiek, ich výkon bol dominantný, čo zatlačilo Jojku. Premiéra druhej série Nového života pomerne prekvapujúco nedosiahla úroveň ako jednotka. Vyzerá to tak, že takmer polročná nútená pauza vo vysielaní začiatku novej série uškodila. Trhový podiel v cieľovke 12 – 54 zaostal s podielmi na trhu 13,8% a 13,5%. Tu však platí pravidlo ako pri Sestričkách, že počet divákov v ďalších týždňoch začne pribúdať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #seriál Nový život #televízny reštart