Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jedinečný počin! Pripravte sa na seriálový zážitok, ktorý vám zamotá hlavu

Hoci sú veľké televízie v USA stále paralyzované pandémiou a len pomaly spúšťajú produkciu, malé televízie ťažia z toho, že nakrúcali s veľkým časovým predstihom. Čoho dôkazom je aj HBO, ktoré už 15. septembra prinesie naozaj seriálovú chuťovku v podobe minisérie Tretí deň.

15.09.2020 07:00
jude law, tretí deň, seriál tretí deň, Foto:
Hlavnou hviezdou novej minisérie na HBO je herec Jude Law.
debata

Seriál od tvorcov Felixa Barretta a Dennisa Kellyho má šesť častí a je rozdelený na “Leto” a “Zima”. V prvých troch častiach s názvom Leto vystupuje Jude Law (Nový pápež z produkcie HBO) ako Sam, muž, ktorý sa dostane na záhadný ostrov pri britskom pobreží, kde sa stretáva so skupinou ostrovanov, ktorí za každú cenu dodržiavajú vlastné tradície.

Je izolovaný od pevniny a nie je schopný opustiť napohľad idylický, až nebezpečne zvodný svet. V ňom tajné rituály jeho obyvateľov oživia jeho zážitky spojené so stratou a traumou minulosti. Hranice medzi realitou a fantáziou sa strácajú a jeho boj za zistenie pravdy vedie až k tomu, že ostrovania odhalia šokujúcu pravdu, ktorá sa týka priamo jeho. Leto napísal Dennis Kelly, režíroval Marc Munden.

Zima pokrýva ďalšie tri časti. V hlavnej úlohe sa objaví Naomie Harris (nominovaná na Oscara za Moonlight) ako Helen, odhodlaná outsiderka pricestuje na ostrov hľadať odpovede na svoje otázky. Lenže jej príchod skôr nakoniec znamená neprehľadný boj, v ktorom je potrebné rozhodnúť sa o svojom ďalšom osude. Hranica medzi skutočnosťou a zdaním je opäť rozostrená. Zimu napísali Kit De Waal, Dean O’Loughlin a Dennis Kelly a vznikla v réžii Philippy Lowthorpe.

V seriáli Tretí deň ďalej hrajú Katherine Waterstonová (Fantastické zvery), Emily Watson (nominovaná na Emmy a Zlatý glóbus za Černobyľ v produkcii HBO) a Paddy Considine (Outsider v produkcii HBO).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jude Law #HBO #HBO Go #oseriáloch #televízny reštart #seriál Tretí deň