Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Koniec koronakrízy aj v najznámejšej slovenskej dedine! Horná Dolná sa vracia

Komediálna stálica Markízy bola medzi prvými, ktorá bola odavizovaná, že sa na jeseň vráti. Čo len potvrdil fakt, že tento seriál sa do výslužby rozhodne nechystá, aj napriek tomu, že má na konte už jedenásť sezón.

03.09.2020 07:00
horná dolná, Foto:
Stále divácky obľúbená Horná Dolná sa vracia s premiérami po koronakríze.
debata (2)

Bola to práve Horná Dolná, ktorá ako jediný seriál dokázala priniesť počas jarnej koronakrízy špeciálnu epizódu. Ostatné seriály boli stopnuté a nemohli sa nakrúcať. Nakrúcanie tejto časti prebiehalo skutočne mimoriadnym spôsobom. Každý z účinkujúcich natočil svoje herecké vystúpenia vo vlastnej réžii bez priameho kontaktu s inými zložkami výroby a teda za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení.

V epizóde sa objavilo viacero obľúbených postavičiek ako Ďuro Brmbalík (Dano Heriban), svojrázny policajt Stano Sojka (Michal Kubovčík), starosta Karol Frlajz (Peter Sklár), asistentka starostu Erika Bednáriková (Petra Polnišová), chlapec pre všetko Lacko Frlajz (Peter Brajerčík), farár Ján Chalupka ml. (Marek Majeský) a trojica krčmových štamgastov Bystro (Matej Landl), Kokos (Roman Slanina) a Tunel (Juraj „Šoko“ Tabaček).

V strategickej cieľovej skupine 12 – 54 sa stala špeciálna časť najsledovanejším nespravodajským programom dňa. V tejto cieľovke dosiahla Horná Dolná v karanténe dosiahla sledovanosť na úrovni 9,8% a trhový podiel 25,0%.

Nakrúcanie nových epizód sa rozbehlo počas leta, ako aj pri iných seriálov, keď vzhľadom na epidemickú situáciu to bolo možné. Aj Horná Dolná si musela zvyknúť na meranie teploty, testovanie, dezinfinkovanie, rozostupy. To však dovolilo nakrúcanie v plnom rozsahu, čím sa vytvorí zásoba aj pre jarnú časť sezóny.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Horná Dolná #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #televízny reštart