Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čakanie na rozlúčku bolo poriadne dlhé! Jojka uvedie poslednýkrát Prázdniny

Obľúbený rodinný seriál povie svojim fanúšikom posledné príbehy v rámci štvrtej série. Kým sa dostala na obrazovky, trvalo to pomerne dlho. Vôbec po prvýkrát sa Prázdniny dostanú do ostrej konkurencie v rámci jesene, doteraz sa vždy vysielali počas jari.

02.09.2020 07:00
prázdniny, seriál prázdniny, Foto:
Štvrtá a rozlúčková séria Prázdnin štartuje 2. septembra na Jojke.
debata

Rok 2020 bol výnimkou, aj kvôli pandémii koronavírusu, ktorá na jar ochromila vysielanie nielen na Slovensku. Vysielanie rozlúčkovej série preto nabralo meškanie trvajúce takmer rok a pol. Avšak od stredy, 2. septembra sa všetko mení a obľúbené rodiny a ich ratolesti ešte raz zažijú svoje povestné dobrodružstvá.

V príbehu ubehol ďalší rok a v rodinách Marcínekovcov, Jančichovcov a Lehotských sa všeličo zmenilo. Čo ale zostáva nezmenené, je priateľstvo a radosť z toho, že sa pôjde na chalupu, kde ich čakajú tie najlepšie prázdniny. Aj keď deti sú o rok staršie a puberta nimi lomcuje, v duši stále zostávajú deťmi, rovnako ako ich otcovia.

Letné prázdniny sa práve začali a deti netúžia po ničom inom, ako ísť na chalupu so svojimi otcami. Odchod sa však stále posúva, pretože chalupa sa rekonštruuje. Pod palcom ju majú Barani, ktorí sľúbili, že bude hotová, ale stále nie je. Preto sa Jano s Marikou rozhodnú ísť na kopanice na nich dozrieť. Deti zatiaľ prihlásili do denného tábora v Bratislavskej ZOO. Tábor je pre nich pohroma. O to viac, keď sa dozvedia, že Lily sa bude sťahovať do Ostravy.

Ondrejovi a Miškovi to náhodou prezradí Dáša. Keď sa pokúsia zo ZOO utiecť na chalupu, aby s Lily strávili posledné prázdniny, narobia takú spúšť, že z tábora ich okamžite vyhodia. Zdeno, Lily a Vlasta sa rozhodnú nenápadne Klaudii Ostravu znechutiť. Na starosti to má hlavne Zdeno, ktorého Klaudia okamžite prekukne a je z toho oheň na streche. Nakoniec si však sama uvedomí, že bude najlepšie zostať doma.

Laco má novú prácu. Stal sa dramaturgom v kultúrnom dome. Keď Barani konečne dokončia chalupu a všetci sa chystajú na odchod, zistí, že nemá nárok na dovolenku. Je ochotný urobiť čokoľvek, aby sa na kopanice dostal. Pokúsi sa ukradnúť péenku z gynekológie, dokonca sa pred šéfom tvári, že je chorý. Žiadny plán sa však nevydarí, a tak Laco musí zostať doma.

Decká na chalupe túžia po dobrodružstve a všetko, čo im Zdeno a Jano ponúkajú sa im máli. A tak Jano vymyslí hru, v ktorej deti majú hľadať 5 kopaničiarskych živlov. Hra sa mu však vymkne spod kontroly a deti sa stratia. Laco sa snaží pátranie koordinovať z Bratislavy. Keď zistí, že deti mieria na letisko v Senici, rozhodne sa ísť za nimi.

Otcovia nájdu deti až keď už sú v lietadle, pretože si myslia, že je to súčasť Janovej hry. Zažívajú dobrodružstvo, aj keď iné než im Jano pripravil. Laco zostáva na chalupe. Zostava je konečne kompletná a otcovia s deťmi si konečne môžu užívať nové kopaničiarske dobrodružstvá. Ani v tejto sérii nebudú chýbať zaujímavé výlety, súboje s Baranmi a dokonca niektoré z detí zažijú aj svoju prvú lásku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #televízia JOJ #oseriáloch #koronavírus #televízny reštart