Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka sa po korone vzmáha! Od septembra vráti do vysielania seriálový hit

Televízie počas jari museli narýchlo kvôli pandémii meniť svoje programové plány, neskôr sa ukázalo, že zdanlivo plánované krátkodobé zmeny budú trvať niekoľko mesiacov. A televízny reštart príde až od septembra.

11.08.2020 07:00
nový život, seriál nový život, milo kráľ,... Foto:
Nový život sa vráti hneď po prázdninách s novými časťami.
debata (1)

Celkovo Slováci museli pretrpieť pol roka repríz, náhradných riešení a improvizovaného programu, z ktorého sa vytratila väčšina premiérového programu. Stanice museli kvôli ekonomickej únosnosti stiahnuť pripravenú jarnú ponuku a ponechať si ju na neskôr. To bol aj prípad Nového života na Jojke, ktorý sa vysielal od januára tohto roka. Jojke sa podarilo v hlavnom vysielacom čase etablovať „takmer denný seriál“, čo sa od čias Paneláku nepredpokladalo, že sa podarí.

Nový život mal na skúšku, počas prvej série predstaviť 40 epizód, ktoré by sa v prípade úspechu mohli rozšíriť a pokračovať v dejových líniách. Veľmi skoro sa ukázalo, že divákov tento seriál zaujal a pravidelne neklesal pod 400-tisícovú hranicu v cieľovke 12+, čo len potvrdilo status jedného z najúspešnejších seriálov Jojky za posledné roky. Nebolo teda prekvapením, keď televízia vyrukovala s rozhodnutím prvú sériu rozšíriť a naplno rozvinúť ideu spraviť z Nového života dlhodobý seriál.

Lenže prišla pandémia a počas apríla sa televízii minuli všetky predtočené časti, pričom sa podarilo odvysielať všetkých 40 avizovaných častí, ktoré mali svoj koniec. Diváci sa tak nedočkali „žiadneho“ umelého konca, ako pri konkurenčných Oteckoch, kde Markíza iba musela stopnúť vysielania, z toho istého dôvodu.

Už v júni sa mohlo opäť rozbehnúť nakrúcanie a Jojka nezaváhala. Už niekoľko mesiacov sa nakrúca a teraz je oficiálne potvrdené, že druhá séria Nového života sa dostane do vysielania už začiatkom septembra! A čo čaká obľúbených hrdinov v nových epizódach? Dobrou správou je, že scenáristický tím okolo Danice Hričovej bude pokračovať tam, kde prvá séria sa nútene skončila.

Lucia (Helena Krajčiová) a Paľo (Alexander Bárta) budú musieť po prvotnom romantickom šoku naozaj začať jeden s druhým existovať vo vzťahu, vyfackuje ich krutá realita každodenného spolunažívania. S Paľom to nikdy nebude ľahké. Bude musieť Lucii pravidelne dokazovať svoju vernosť a rázne demonštrovať nezáujem pre iné ženy. Lenže, ako to už býva, zadaný chlap je pre ženské všetkého druhu práve obrovským lákadlom. Lebo veď zakázané ovocie je naj.

Vzťahové peripetie zažije aj Juraj Lohinský (Juraj Loj), ktorý sa bude motať vo vzťahu medzi učiteľkou Medeveckou (Švidraňová) a ortopedičkou Darinkou (Hurajová), a bude postavený pred veľmi zásadnú otázku adopcie dieťatka.

Pred veľkú prekážku a test bude postavený vzťah Dušana (Milo Kráľ) a Aleny (Alžbeta Stanková), vždy verná a poslušná Alena sa pri nakrúcaní filmu podľa Paľovej knihy v Prahe tak trochu zblázni, čo bude mať dopad na celú rodinu. Tomáš (Max Bolf) si v tejto kríze začne s Vanesou (Laura Kronauerova), a vyzerá to na celkom vydarený vzťah. Až kým Vanesa nezačne žiarliť…

Jednoduché to nebude ani pre Aleniných rodičov – Fedor (Jozef Vajda) a Stela (Hana Letková) budú takisto postavení pred otázku, či ich manželstvo vydrží. Takisto vždy poslušná Stela zrazu zistí, že jej život sa môže uberať úplne iným, lepším smerom a zrazu bude Fedor totálne mimo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život