Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto bude nepríjemné! Dva roky čakania na začiatok konca seriálového hitu

Vyzerá to tak, že dvojročné pauzy medzi sériami tých najväčších hitov sa začínajú stávať nutným štandardom, aby sa zabezpečila prvotriedna kvalita. K nim sa opäť pripojí aj jeden z najväčších hitov Netflixu - The Crown (Koruna).

07.12.2020 07:00
the crown, crown, koruna, olivia colman, Foto:
Tento rok sa ešte v seriáli ako Alžbeta II. predstaví Olivia Colman. Od piatej série príde k poslednej zmene.
debata

Hra o tróny, Westworld, Stranger Things alebo Star Trek: Discovery, to je zoznam iba niekoľkých hitov, na ktorých nové série si museli diváci poriadne dlho počkať. Zabehnuté štandardy prinášať každý rok jednu sériu po boome streamovacích služieb už tak úplne neplatí. Na kvalitu si treba počkať. To je aj prípad životopisného megahitu o britskej kráľovnej Alžbete II. The Crown je špecifickým počinom najmä pretože sa každé dve sezóny sa kompletne vymieňa herecké obsadenia, aby sa autenticky zachovalo starnutie.

Práve pre tento dôvod čaká divákov opäť takmer dvojročná pauza. Jednu už majú za sebou. Bolo to medzi druhou a treťou sériou. Počas tohtoročnej neskorej jesene sa diváci dočkajú štvrtej série, v ktorej sa ešte objaví Olivia Colman ako Alžbeta II., po prvýkrát sa objaví aj princezná Diana alebo Margaret Thatcherová, tú si zahrá Gillian Anderson.

Následne si hlavný showrunner Peter Morgan, ale aj štáb vezme zaslúžené voľno a približne rok sa nebude nakrúcať, pretože sa vždy série nakrúcajú spolu, kým sú k dispozícii všetci herci. Pre posledné dve série je už obsadenie vybraté a zazmluvnené, preto si môžu všetci načas vydýchnuť a dopriať si čas pre seba, kým sa znova rozbehnú kamery a nakrúti sa dvadsiatka ďalších epizód. Netflix oznámil, že predposledná séria sa objaví najskôr v roku 2022, The Crown zvykne mať premiéru vždy až v závere roka. Šiestu sériu potom diváci uvidia v roku 2023. Alžbetu stvárni Imelda Staunton, známa z príbehov o Harrym Potterovi.

Pritom ešte nedávno hrozilo, že piata séria bude posledná a Morgan upustil od úmyslu nakrútiť šiestu sériu, ktorá od začiatku bola v pláne. Podľa neho príbehy pripravovanej piatej série mu umožnili pekný koniec. V zákulisí sa hovorí, že sa chcel vyhnúť súčasným turbulentným časom, ktoré kráľovská rodina prežíva a chcel sa vyhnúť škandalizovaniu. Napokon si to rozmyslel a šiesta séria bude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Crown #oseriáloch