Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zombíci sa otriasajú v základoch! Prichádzajú veľké zmeny kvôli pandémii

Začiatok novej televíznej sezóny sa nezadržateľne blíži a s ňou aj veľký reštart nielen u nás, ale aj v USA, kde pandémia udrela veľmi silno, čo so sebou prinieslo sériu rovnakých opatrení ako vo zvyšku sveta.

13.08.2020 07:00
the walking dead, Foto:
Záver desiatej série prinesie ukončenie zápletky s Našepkávačmi. Ešte predtým čaká znepriatelené tábory neľútostná vojna.
debata

Televízie sa na jar extrémne rýchlo stiahli a zrušili svoje premiéry, nakrúcania a nabehli na reprízy. Spojené štáty to zasiahlo o to viac, že práve tu vznika svetová zásoba seriálov a filmov, na ktorej sú závislé takmer všetky ostatné štáty. Nielenže sa nepodarilo dokončiť rozbehnuté sezóny seriálov, stopku dostali aj pripravované projekty alebo aj tie, ktoré síce boli nakrútené, no nestihla sa spraviť postprodukcia.

To je prípad aj 10. série The Walking Dead, ktorej veľkolepé finále sa na obrazovky nedostalo v pôvodnom termíne, teda na jar tohto roka. Televízia AMC po 15. epizóde oznámila, že finálová epizóda nie je pripravená do vysielania, vzhľadom na veľké množstvo špeciálnych efektov a tie kvôli pandémii a s ňou súvisiacou izoláciou ľudí nebolo možné stihnúť včas. Oznámila len stroho, že finále uvidia diváci neskôr počas tohto roka.

Rozuzlenie dvojročnej zápletky o nebezpečných Našepkávačoch mali fanúšikovia zombie seriálu vidieť omnoho skôr, teraz navyše museli zvládnuť nečakane dlhú pauzu. No dočkajú sa. Televízia oznámila, že veľké ukončenie vojny s nepriateľmi sa dostane na svetlo sveta 4. októbra. A to nie je všetko!

The Walking Dead dostane špeciálnych šesť bonusových epizód, ktoré sa pripoja k desiatej sérii. Majú na jar budúceho roka vyplniť hluché miesto vo vysielaní, keďže nakrúcanie 11. série sa nemohlo začať. Otázne je, o čom bude šestka epizód. S touto informáciou súvisí aj správa, že pripravovaná nová séria sa odsúva. Pravdepodobne sa do vysielania až na jeseň 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch #koronavírus