Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto naozaj zamrzí! Sabrina prekvapujúco si balí kufre a definitívne končí

Netflix je pre mnohých aj symbolom záchrancu seriálov, ktoré iné televízie odpísali a dáva im druhú šancu na prežitie. Občas však vie byť aj poriadne rázny a nekompromisný. Keď príde čas, dá aj stopku svojim najväčším hitom.

04.08.2020 07:00
chilling adventures of sabrina, sabrina,... Foto:
Sabrina na Netflixe dočaruje počas 4. série.
debata

To je aj prípad seriál Chilling Adventures of Sabrina, ktorý sa stal miláčikom miliónov divákov. Aktuálne sa pripravuje štvrtá séria do vysielania a posledných osem častí by malo byť finálových. S touto správou pred časom vyrukoval Netflix a pre mnohých to bolo pomerne veľké prekvapenie.

Práve Sabrina patrila bezpochyby k desiatke najlepších seriálov, ktoré streamovací gigant ponúka, najmä pre svoje hororovo-komediálne spracovanie. Takisto bavil scenár a kasting jednotlivých postáv. Navyše tretia séria, ktorá mala premiéru len minulý rok zožala skôr kladné kritiky a bola diametrálne lepšia ako dvojka.

Blížiaci sa koniec seriálu mohol naznačiť aj zvrat v poslednej časti tretej série, keď bolo vypustené „ultimátny“ nepriateľ, ktorý raz a navždy by mal zničiť klan Spellmanovcov so Sabrinou na čele. Každý správny fanúšik seriálov však vie, že scenáristi nemajú problém vymyslieť vždy nové zápletky, aj napriek zdaniu, že by vyvrcholenie seriálu mohlo prísť.

Trailer k tretej sérii, ktorá mala premiéru minulý rok.

Koniec Sabriny je každopádne veľkým prekvapením a nerátali s ním ani samotní tvorcovia, tí tesne po oznámení Netflixu, že tesne pred koncom tohto roka seriál povie svoj posledný príbeh, predstavili ideu na piatu série. V nej malo prísť k dlhoočakávanému crossoveru medzi Sabrinou a seriálom Riverdale, ktorý „pochádza“ z toho istého komiksového sveta. Pričom pôvodne bola Sabrina vyvíjaná pre televíziu The CW, ktorá vysiela spomínaný Riverdale a očakávalo sa, že sa oba seriály sem-tam prepoja.

Nakoniec seriál prebral Netflix, ktorý odavizoval, že chce minimálne dvadsať epizód, nakoniec pod jeho taktovkou vznikne až 36 častí. S koncom tohto seriálu plného čiernej mágie a humoru sa nemienia zmieriť ani fanúšikovia a okamžite spísali petíciu na záchranu Sabriny, doteraz má okolo 200-tisíc podpisov. Netflix, ktorý je známy aj tým, že počúva svojich divákov, nateraz zaryto mlčí a platí koniec Sabriny. Štvrtá séria by mala mať premiéru počas tohtoročnej neskorej jesene, pravdepodobne v novembri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #Chilling Adventures of Sabrina