Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa nevidí každý deň! Netflix si rozmyslel koniec svojho seriálového hitu

Vo februári obarila fanúšikov hitu Koruna (The Crown) o žvote Alžbety II. správa, že sa seriál predčasne skončí piatou sezónou. Teraz je všetko inak. Pôvodne mal mať seriál šesť sérii, no hlavný autor seriálu sa rozhodol inak.

29.07.2020 07:00
the crown, crown, olivia colman, Foto:
Oscarová Olivia Colman sa ako Alžbeta II. predvedie ešte vo štvrtej sérii. Od piatej série čaká seriál ďalšie kompletné preobsadenie.
debata

Prešlo niekoľko mesiacov a Peter Morgan si svoj úmysel rozmyslel a ohlásil aj šiestu sériu a Netflix s obrovskou radosťou túto správu rozhlásil po celom svete. Informácia o predčasnom ukončení nakrúcania bola prekvapujúca aj pre samotný Netflix, v tomto smere sa prispôsobuje hlavnému showrunnerovi Morganovi, ktorý seriál kompletne pod palcom.

Štvrtá séria je už dotočená a Netflix ju uvedie počas neskorej jesene tento rok, pravdepodobne to bude november. Stihla sa dotočiť tesne pred vypuknutím pandémie v Británii. V nej ukončí účinkovanie druhá preobsadená vlna hercov, ktorá stvárňovala britskú kráľovskú rodinu v strednom veku. Piata séria sa sústredí na staršiu verziu. Alžbetu stvárni Imelda Staunton, známa z príbehov o Harrym Potterovi. Morgan si rozmyslel šiestu sériu z kreatívnych dôvodov.

Podľa neho príbehy pripravovanej piatej série mu umožnili pekný koniec. V zákulisí sa hovorí, že sa chcel vyhnúť súčasným turbulentným časom, ktoré kráľovská rodina prežíva a chcel sa vyhnúť škandalizovaniu.

Koruna je jeden z najdrahších seriálov nielen Netflixu, ale vôbec v rámci televíznej tvorby a od začiatku bol plánovaný na šesť sezón, pričom každé dve sa kompletne menilo obsadenie, aby sa hodnoverne zobrazilo starnutie nielen britskej kráľovnej. O to väčšie prekvapenie prišlo, keď Peter Morgan vyrukoval s nápadom skončiť skôr. Toto je typ seriálu, ktorý treba udržať pri živote, čo najdlhšie.

Čo zmenila názor jedného z najlepších showrunnerov súčasnosti? „Keď sme nakoniec napísali piatu sériu, bolo nám jasné, že príbeh je tak veľký a komplexný a je potrebné sa vrátiť k pôvodnému plánu nakrútiť šesť sezón,“ povedal Morgan. Práve od poslednej série mnohí očakávali, že sa dostane až do súčasnosti a zachytí turbulentné časy monarchie. Nič z toho sa neuskutoční. Podľa slov Morgana seriál bude končiť tesne po začiatku milénia a vyhne sa tak kontroverznej súčasnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Crown #oseriáloch #koronavírus