Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nesfilmovateľné dielo sa napokon dostane na obrazovky? Bude to hit roka 2021?

Nová streamovacia televízia Apple TV+ možno tento rok odštartovala skromne, všetko sa môže zmeniť počas budúceho roka, keď uvedie revolučnú novinku. Seriál Foundation (Nadácia) môže zmeniť svet televíznej zábavy.

22.07.2020 07:00
debata

Kultové knižné dielo, ktoré vytvoril spisovateľ Isaac Asimov bolo dlho považované za nesfilmovateľné dielo. Dať mu televíznu podobu sa nepodarilo ani HBO. Asimov ságu tvoril takmer 50 rokov a je považovaná za jednu z najlepších v histórii ľudstva. Príbeh hovorí o tisícročný príbeh o Nadácii, ktorá uchováva vedomosti vesmíru. Pochopiteľne jednotlivé skupiny medzi sebou bojujú a chcú si uzurpovať moc nad všetkým.

Bude to nová Hra o tróny? Rozsahovo je Nadácia obrovským dielom, ktoré dáva tvorcom priestor na veľké množstvo sérii a zamiešať kartami v televíznom svete. Je zaujímavé, že megaprojekt vzala pod svoje krídla práve Apple TV+, ktorá síce ponúkla zopár zaujímavých vlastných seriálov (The Morning Show, Defending Jacob), má však veľmi ďaleko od tých najväčších hráčov.

A práve tento seriál by mohol Apple TV+ vystreliť na vrchol. Rekordný rozpočet, poriadne silný námet a nateraz javiace sa skvostné spracovanie môže prilákať nových predplatiteľov. Stále nový hráč v streamovacom biznise musí viac zaujať. Netflix, HBO Max sú ťažká konkurencia, ktorá neustále posilňuje a chystá nové hity. Amazon budúci rok ponúkne seriálového Pána prsteňov, z ktorého bude obrovský hit.

Je teda jasné, že každá streamovacia televízia potrebuje silnú vlajkovú loď, aby v nekompromisnej súťaži o divákov uspela. Foundation (Nadácia) už teraz vyzerá, že toto všetko môže splniť. Apple TV+ ponúkla prvý pohľad na svoj megaprojekt, ktorý uvedie v roku 2021.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Apple TV Plus #seriál Foundation