Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tentokrát už naozaj nastane koniec? Špekulácie o lekárskom hite sa množia

Len máloktorý fanúšik seriálu Klinika Grace (Grey's Anatomy) si vie predstaviť, že by sa jedného dňa skončil. Po 17 rokoch nakrúcania to údajne hrozí. Tentokrát reálne.

30.06.2020 07:00
ellen pompeo, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Televízia ABC chce ďalšie série, rokovania s Ellen Pompeo ešte nerozbehla. Preto sa nevie, či herečka je ochotná ďalej pokračovať v nakrúcaní.
debata

Lekársky hit popiera všetky zabehnuté vzorce, ani po rokoch sledovanosť neklesla na minimum, práve naopak. Stále je najsledovanejšou drámou televízie ABC a nič nemení na tom fakt, že na obraze je už takmer dve dekády. Klinika Grace sa už stala akousi prirodzenou súčasťou životov miliónov fanúšikov po celom svete a hoci posledné série boli neraz nudné a nedosahovali kvalitu z minulých rokov, divákom to nevadí a sledujú ďalej.

Navyše ešte stále aktuálnu 16. sériu postihla pandémia, tak ako zbytok televízneho sveta a musela byť skrátená. Z pôvodne 25 častí sa stihlo nakrútiť 21. Televízia ešte pred prvou klapkou 16. série avizovala, že sedemnásta sezóna je istá, pretože hlavná predstaviteľka podpísala novú zmluvu. Teraz sa znova blíži ten čas, keď sa po niekoľkýkrát bude rozhodovať o budúcnosti seriálu.

Ellen Pompeo je zazmluvnená len do mája 2021, teda do odvysielania poslednej časti 17. série, ktorá môže byť posledná. Ale aj nemusí. Je dobre známe stanovisko herečky, že seriál bude pokračovať dovtedy, kým bude ochotná stvárňovať Meredith Grey. Už pred podpisom aktuálnej zmluvy povedala, že nadobúda názor, že seriál povedať drvivú väčšinu príbehov, ktoré mohol. Nakoniec nový kontrakt podpísala a televízia ju vyvážila zlatom. Doslova. Dostala 20 miliónov dolárov a stala sa najlepšie zarábajúcou seriálovou herečkou.

Riaditeľka televízie sa však vyjadrila o budúcnosti Klinky Grace. Podľa jej slov urobí všetko preto, aby seriál zostal v programe aj naďalej a veľmi dúfa minimálne v 18. sériu. Všetko bude závisieť od ochoty Ellen Pompeo sa dohodnúť. Pripustila, že žiadne rokovania na túto tému sa ešte nezačali vzhľadom na zlú epidemickú situáciu v USA. Nateraz sa nevie, kedy sa začne 17. séria nakrúcať a už vôbec sa nevie, kedy by sa mohla dostať do vysielania. ABC len potvrdila, že s ňou ráta už túto jeseň.

Preto stále nie je jasné, či nadchádzajúca séria bude posledná. Ak by sa tak stalo, scenáristi prispôsobia celý príbeh tomuto faktu. Ak niekedy Klinika Grace bude končiť, bude to veľkolepá rozlúčka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #oseriáloch #koronavírus