Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka potvrdila rozlúčkovú sériu rodinného seriálu. Objaví sa aj šialená groteska

Prípravy na jesenný reštart vysielania po koronakríze sú v plnom prúde a televízie sa budú snažiť udobriť si divákov po polročnom pôste. Aj nadchádzajúca jeseň a s ňou spojený štart televíznej sezóny bude poznačený následkami jarnej krízy, Jojka stále zverejňuje program opatrne.

10.07.2020 07:00
prázdniny, uhorčík, Foto:
Na jeseň sa s divákmi rozlúčia Prázdniny so 4. sériu, premiéru by mala mať aj groteska Uhorčík.
debata

Televízia ťaží z toho, že viaceré relácie a najmä seriály nakrúca s pomerne veľkým časovým náskokom, čo sa v čase pandémie ukázalo ako spasenie z ťažkej situácie. Má tak v zálohe niekoľko projektov, ktoré môže vytiahnuť v jesennej vysielacej štruktúre a navyše tieto programy vyplnia diery po pôvodne uvažovaných programoch, ktoré sa počas jari nestihlo produkčne zastrešiť.

Reč je najmä o novej sérii Talentu, ktorá už tradične mala vyplniť jeden deň víkendu. Nahradí ho z jari stiahnutá Zlatá maska. Otáznik visí na megadrahými Slovanmi, ktorí sa nakrúcali minulý rok. Istý má návrat Nový život s druhou sériou, ktorý je jedným z najväčších seriálových úspechov minulých rokov.

Jojka je však charakteristická aj seriálmi, ktoré vracajú raz ročne s novou sezónou alebo aj novými seriálovými projektami. Jedným z nich sú rodinne ladené Prázdniny, ktoré sú zárukou nadpriemernej sledovanosti. Počas minulého leta vznikala štvrtá séria, ktorá však bude pre tento formát poslednou.

Diváci sa môžu tešiť aj na úplnú novinku s názvom Uhorčík. Pôjde o paródiu na zbojnícke výčiny Jánošíkovej družiny, v ktorej sa historické fakty rozchádzajú a zistíme, že skutočným lídrom a lišiakom v jednej osobe nebol Jánošík, ale Uhorčík! V seriáli sú do deja výrazne zakomponované prvky folklóru s autentickými ľudovými krojmi slovenských regiónov a kostýmami zbojníckej doby. Prepojenie súčasnosti s dávnou minulosťou, prostredníctvom satirických gagov o politike, poskytuje priestor pre divákov na uvedomovanie si rozdielnosti vnímania života kedysi a dnes.

„Spomínané seriály sú nakrútené a aktuálne sú v postprodukcii. Môžeme prezradiť, že sa diváci už na jeseň dočkajú pokračovania Prázdnin, odvysielame nakrútenú štvrtú sériu,“ povedala pre Pravdu hovorkyňa Jojky Lucia Kulihová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Uhorčík