Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ani taká hviezda ako Maštalír nemá budúcnosť istú! O Pánovi profesorovi je ticho

Televízie chystajú jesenný reštart svojej činnosti, čo v preklade znamená, že Slováci sa po pol roku dočkajú premiér. Mnohé programy nemajú nič isté. Pritom mnohí diváci očakávali, že po jarnom prerušení sa ako prvé dostanú do programu tieto formáty. Nebude to úplne tak.

24.06.2020 07:00
seriál pán profesor, pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Nad návratom seriálu Pán profesor visí veľký otáznik.
debata

Televízia Markíza túto jar chcela poňať naozaj veľkolepo. Malo ísť o najbohatší program za posledné roky, keďže televízna sezóna 2019/2020 bola naozaj nemilosrdná a komerčné televízie bojovali o každého diváka. Popri ťažiskovej Superstar sa chystala spraviť najväčšie rozšírenie svojej seriálovej ponuky o licencované a moderne spracované seriály. Na obrazovky sa začiatkom marca dostali novinky Pán profesor a Červené pásky.

Prišla však koronakríza a plány Markízy sa v okamihu rozplynuli. Červené pásky dostali stopku po dvoch epizódach, Pán profesor „stihol až“ tri epizódy. Televízia deklarovala zmenu vysielania potrebou rozšíriť spravodajstvo a v neposlednom rade to boli ekonomické dôvody. Do vysielania nemohli ísť drahé produkcie, ktoré neboli podporené reklamou a tento segment sa dostal do slepej uličky. Keď všetci riešili elementárne prežitie, výdavky na marketing boli vo firmách na úplne poslednom mieste.

Teraz, keď je pandémia preč, minimálne na Slovensku, televízia sa vo veľkom pripravujú na obnovenie štandardného vysielania. Po lete sa diváci môžu tešiť na resty z jari, ale aj pôvodne pripravované jesenné formáty. Diváci boli už na jar zvedaví na nové markizácke seriálové prírastky, čo sa odrazilo aj na sledovanosti a prirodzene by sa dalo očakávať, že ich televízie medzi prvými zaradí do jesennej štruktúry, aby ich mohla dovysielať, zistiť, či pretrváva divácky záujem a prípadne sa pustiť do prípravy nových sezón.

Avšak nielen Červené pásky, ale aj Pán profesor nemá návrat vôbec istý. A nemení na tom ani fakt, že v ňom hrá Tomáš Maštalír. Hoci sa markizácka jesenná štruktúra zatiaľ iba kreuje, je badať, že televízia našľapuje veľmi opatrne a panujú obavy, že by sa na jeseň mohla zopakovať situácia z tohtoročnej jari. Taký výpadok vo vysielaní si nikto nemôže dovoliť a tak informácie o reštarte uvoľňuje veľmi opatrne.

„K prerušenému seriálu Pán profesor sa zatiaľ nevieme vyjadriť,“ znie pomerne strohé oficiálne vyjadrenie Markízy. Všetko sa však v nasledujúcich týždňoch môže zmeniť a jarná novinka dostane priestor už počas jesene.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #seriál Pán profesor #koronakríza