Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tvrdý dozvuk koronavírusu! Milióny divákov sa nemusia dočkať svojho seriálu

Dozvuky pandémie, ktorá obrovským spôsobom paralyzovala aj televízny svet budú diváci po celom svete pociťovať ešte veľmi dlho. Pôvodne sa predpokladalo, že pôjde o krátkodobý výkyv. Ešte aj v roku 2021 sa budú televízie spamätávať.

25.06.2020 07:00
this is us, Foto:
Premiéra dlhoočakávanej piatej série This is Us sa nedá očakávať v najbližších mesiacoch.
debata

To platí aj pre najväčšie seriálové hity ako je aj This is Us. Televízia NBC stihla ukončiť nakrúcanie štvrtej série pred vypuknutím krízy v USA. V tom čase si všetci mysleli, že po pár týždňoch bude vo všetkom a bežný televízny život sa vráti späť. Nestalo sa. Jedinou výhodou bolo, že aj najnovšia séria mala iba 18 častí a tak produkcia končila v prvých mesiacoch tohto roka a poriadne poprepletaný príbeh rodiny Pearsonovcov dostal pôvodne zamýšľanú bodku štvrtého roka vysielania.

Trailer k 4. sérii This is Us.

Práve pri This is Us je veľmi dôležité, aby bola zachovaná kontinuita, akýkoľvek výkyv alebo skrátenie série by celému dielu, ktoré je premyslené do posledného detailu, veľmi ublížilo. V zámorí však uvoľňovanie opatrení prichádza veľmi pozvoľne a televízie očakávajú reálny reštart nakrúcania možno až na jeseň. Napríklad také britské produkcie sú na tom omnoho lepšie a aj napriek vyhrotenej situácii sa herci a štáb vrátia na pľac v priebehu najbližších týždňov. Táto správa je dôležitá najmä pre Netflix, ktorý tam reštartuje Zaklínača, Korunu, Sexuálnu výchovu.

Americké televízie v tomto smere ťahajú za kratší koniec. Tam sa má nakrúcať naplno už v júli, aby všetko bolo pripravené na septembrový štart novej sezóny. Tento rok bude všetko inak a dotkne sa to aj This is Us, ktorého piata séria sa tradične očakávala v septembri tohto roka.

Televízia NBC ohľadom jesene je veľmi opatrná a pripravila si plán B, teda rôzne reprízy a v prípade, že sa v lete situácia vylepší, bude môcť operatívne zaradiť štart novej sezóny na skorší termín, ako je január 2021.

Zo zákulisia seriálu presakujú informácie, že len samotné nakrúcanie piatej série by sa malo začať až v januári, tým pádom samotné vysielanie niekedy počas budúcoročnej jari, teda v čase, keď štandardne končia jednotlivé série This is Us. Diváci sa zrejme musia pripraviť možno na rok trvajúcu pauzu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #This is Us #oseriáloch #koronavírus #koronakríza