Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lekársky svetový hit má ďalšiu sériu istú! Markíza však môže mať problém

Prekvapenie to nie je, pretože seriál Dobrý doktor (The Good Doctor) je v zámorí obrovský hit a potvrdenie nakrúcania štvrtej série je prirodzené. Je tu však jedno veľké a podstatné ale. To je samotné nakrúcanie a následné vysielanie nových epizód.

16.06.2020 07:00
dobrý doktor, the good doctor, Foto:
Dobrá správa je, že Dobrý doktor bude mať aj 4. sériu. Zlá je, že sa nevie, kedy vznikne.
debata

Pandémia koronavírusu, ktorá sa Spojenými štátmi prehnala ako víchor a doteraz tam jej následky doznievajú dostala americké televízie do situácie, v ktorej nikdy vo svojej histórii neboli. Nemohli plnohodnotne dokončiť sezónu 2019/2020 a drvivá väčšina seriálov nedostala adekvátne finále, ktoré scenáristi pripravili. Pre šíriaci sa vírus sa produkcie zastavili jednu až dve epizódy pred štandardným záverom.

Nie je to prípad seriálov, ktoré majú na jednu sériu menej epizód a kríze sa tesne vyhol aj Dobrý doktor, ktorého nakrúcanie tretej série sa skončilo len pár týždňov pred začiatkom besnenia covidu-19 v USA. Diváci tak videli plnohodnotnú tretiu sériu a poriadne vybičované, ale aj tragické finále, ktoré sa čoskoro aj na Slovensko. Televízia Markíza aktuálne dokončuje dabing najnovšej sezóny.

Trailer na 3. sériu Dobrého doktora.

Problémom je však 4. séria, ktorú televízia ABC veľmi rýchlo po skončení trojky potvrdila. Americké televízie, ktoré zásobujú svojou produkciou celý svet, majú obrovský problém. Mnohé z nich odsunuli štart novej sezóny až na január 2021. Tým pádom jeseň, ktorá je inak štandardným štartom zostane v improvizovanom móde. Taká televízia ABC sa doteraz nevyjadrila, čo bude robiť a strategicky vyčkáva. Stále sa nevie, či spustí sezónu na jeseň alebo sa bude všetko odsúvať až na január.

Všetko bude závisieť od epidemickej situácie v USA, kde sa pomaly, ale iste uvoľňujú pravidlá pre televízne a filmové štáby. Všetko však ide pomaly a najmä seriálovým produkciám začína prihárať. Najnovšie sezóny sa začínajú nakrúcať koncom najneskôr koncom júla, aby sa stihol septembrový štart. S pribúdajúcimi týždňami je čoraz menšia šanca, že sa všetko stihne.

Meškanie produkcie ovplyvní aj zvyšok sveta a televízie, ktoré netrpezlivo vyčkávajú na dostupnosť nových sezón. Jednou z nich je aj Markíza, ktorá vysiela seriál na menšej stanici Doma a poriadne s týmto príbehom zabodovala. Slovenskí diváci si zamilovali dojemný príbeh o autistickom lekárovi Shaunovi Muprhym a vyzerá to tak, že cesta štvrtej série k nám bude zas poriadne kľukatá a našinci sa budú musieť zmieriť s veľmi dlhou prestávkou. Už druhá a aj tretia séria, kým sa dostala na slovenské obrazovky, tak to trvalo takmer dva roky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Good Doctor #Freddie Highmore #Dobrý doktor #koronavírus