Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zo zmierlivého odchodu škandál! Seriálový hit sa otriasa v základoch

Keď v polovici mája televízia The CW oznámila šokujúcu správu o odchode svojej Batwoman, nikto netušil, že v zákulisí to poriadne vrelo. Herečka Ruby Rose zdá sa, že odchádza viacmenej nedobrovoľne a pripája sa tak do zoznamu problematických hercov.

08.06.2020 07:00
batwoman, ruby rose, Foto:
Zahodila herečka svoju kariéru? Po prvej sérii opúšťa dobre rozbehnutý seriál.
debata

Seriál Batwoman má za sebou iba jednu sériu, ktorá však ukázala, že diváci majú stále záujem sledovať superhrdinov na televíznych obrazovkách. Bol to vôbec prvý seriál, ktorý odštartoval po konci Arrowa, ktorý položil základy nového štýlu spracovania príbehov o maskovaných hrdinov. Netopieria žena bola prvou „lastovičkou“ z novej generácie superhdinov, ktorí mali vyplniť prázdny priestor po postupne dosluhujúcich superhrdinoch. Navyše išlo o prvý LGBTI seriál, v ktorom je homosexuálne orientovaná hlavná hrdinka.

Tvorcovia nenechali nič na náhodu a snažili sa priniesť do tohto žánru už tak potrebný, aby neopadol divácky záujem. Herečka Ruby Rose odpískala svoje účinkovanie po prvej sezóne, pričom tá druhá je už schválená a čaká na štart nakrúcania, keďže koronakríza poľavuje v USA oveľa pomalšie ako v Európe.

„Spravila som veľmi ťažké rozhodnutie nevrátiť sa ako Batwoman od druhej série. Neberiem toto rozhodnutie na ľahkú váhu vzhľadom na obsadenie, štáb a všetkých, ktorí sa podieľali na seriáli. Ďakujem tvorcom, zástupcom televízie, ale aj štúdia,“ povedala v oficiálnom vyhlásení.

Tvorcovia seriálu tak majú obrovský problém. Musia urýchlene nájsť novú hlavnú hrdinku, ktorá bude možno ešte lepšou Batwoman ako bola jej predchodkyňa, na ktorú sa valila kritika zo strany divákov. Tým sa výkon Ruby Rose vôbec nepáčil.

Všetko nasvedčuje tomu, že zmierlivé vyhlásenie herečky skrýva omnoho väčší problém. Zo zákulisia sa krátko po oznámení jej odchodu ozvali hlasy, že všetko je inak a mnohým sa uľavilo. Hovorí sa, že to nebolo 100% jej rozhodnutie, išlo o dohodu tvorcov, televízie a herečky. Vydržať v jej prítomnosti nebolo údajne jednoduché. Nebolo totiž šťastná pri náročnom nakrúcaní. Kvôli úlohe Batwoman musela tráviť väčšinu času v kanadskom Vancouveri, kde The CW nakrúca všetky svoje superhrdinské seriály. Pre seriál, ale aj herečku bolo preto najlepšie, keď spravili definitívne rozhodnutie o jej odchode.

Ruby Rose sa tak zaraďuje k ďalším problematickým hercom, ktorí robili na pľaci dusno a tvorcovia sa s nimi museli v krátkom čase rozlúčiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ruby Rose #oseriáloch #Batwoman