Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka odhalila prvé detaily unikátnej novinky! Bude to najlepší slovenský seriál?

Pandémia koronavírusu je na výraznom ústupe a všetci dúfajú, že sa viac nevráti, aby sa svet mohol vrátiť do normálu. S týmto scenárom rátajú aj televízie, ktoré rozbehli intenzívne procesy vedúce k reštartu ich chodu a najmä produkcie. Výsledok by mali čoskoro vidieť aj samotní diváci.

19.05.2020 07:00
debata (4)
V novinke si zahrá aj herec Ján Koleník,... Foto: TV JOJ
seriál ultimátum, ultimátum, ján koleník, V novinke si zahrá aj herec Ján Koleník, ktorého televízia oznámila ako prvého.

Televízna koronastrofa trvá už od začiatku marca, keď stanice expresne stiahli z programu takmer celú jarnú vysielaciu štruktúru. Nové seriály, premiérové epizódy zabehnutých hitov, nové šou, to všetko mohli Slováci vidieť ešte aj teraz. Nebyť koronavírusu, ktorý zmenil fungovanie všetkého a všetkých. Rapídne a zdrvujúce otrasy na reklamnom trhu paralyzovali komerčné televízie, ktoré boli nútené zmeniť nastavenie vysielacích štruktúr a drahé produkcie stiahnuť a nahradiť ich „lacnými“ reprízami starých formátov. Premiér na obrazovkách zostalo minimum.

V tomto smere najviac zabojovala práve Jojka, ktorá ešte v apríli rozbehla nakrúcanie Inkognita, glosátorskej relácie Sedem alebo šou o varení Moja mama varí lepšie ako tvoja. Všetko sa muselo podriadiť prísnym hygienickým podmienkam a najmä Inkognito a „sedmička“ sa museli zmieriť s absenciou publika, čo je neodmysliteľná súčasť pri nakrúcaní. Situácia sa však zmenila výrazne k lepšiemu, keď pred pár dňami Úrad verejného zdravotníctva SR udelil televíziám výnimku a zároveň stanovil pravidlá, za akých sa môže znova rozbehnúť vo veľkom nakrúcanie audiovizuálnych di­el.

Po dlhšej odmlke sa k seriálom vracia aj... Foto: TV JOJ
ultimátum, seriál ultimátum, diana mórová, Po dlhšej odmlke sa k seriálom vracia aj obľúbená herečka Diana Mórová.

Všetko nasvedčuje tomu, že v júni sa televízie vrátia do normálu, avšak iba v zákulisí. Výsledok diváci uvidia zrejme až na jeseň. Riaditeľ Jojky Marcel Grega potvrdil reštart produkcie na začiatku leta a zároveň poodhalil prvé detaily nového prestížneho a unikátneho seriálu zároveň. Miniséria pôvodne niesla názov Osem hodín a mala priniesť na Slovensku quality TV v plnom rozsahu, hovorilo sa o kvalite Netflixu.

Seriál dostal nový názov Ultimátum a má ambíciu uchmatnúť si titul najlepšieho seriálu na Slovensku. Jojka v poslednom období poriadne brojí a nebojí sa riskovať a zainvestovať do žánrov, ktoré u nás nemajú tradíciu. Za všetko hovorí seriál Slovania, ktorý sa minulý rok nakrúcal na Ukrajine a rozpočet sa vyšplhal na neuveriteľných 4 milióny eur. Už teraz sa teda môže pochváliť, že ide o najdrahší seriál v histórii televízie na Slovensku. Netreba zabudnúť na seriály Za sklom alebo Jenny, ktoré priniesli niečo nové.

Diváci sa môžu tešiť aj na Petra Kočiša. Foto: TV JOJ
ultimátum, seriál ultimátum, peter kočiš, Diváci sa môžu tešiť aj na Petra Kočiša.

Ultimátum môže všetky tieto seriály prekonať a už teraz na seba strháva pozornosť. Pritom samotné nakrúcanie, ktoré prebieha v koprodukcii s Českou televíziou sa začalo tesne pred vypuknutím koronakrízy. Následne sa musel celý výrobný proces nútene zastaviť. Od júna sa však herci vrátia na pľac. Hoci sa v seriáli objavia známe tváre, tvorcovia sľubujú, že ich diváci uvidia v úplne nových a doteraz ojedinelých hereckých polohách.

Na projekte dlhodobo pracujú režisér Michal Kollár a tvorca Juraj Raýman, kameru bude mať na starosti Matej Šomrák. V hlavných úlohách sa objaví už skôr avizovaný Ján Koleník, ktorý kvôli tomuto seriálu požiadal o uvoľnenie zo SND a markizáckych Oteckov, Diana Mórová, Roman Luknár, Peter Kočiš alebo Sväťo Malachovský.

Pôjde o 8-dielnu minisériu, ktorej dej unikátny hybrid rukojemníckej drámy, lekárskeho procedurálu a politického trileru s prepojením na špičky diplomacie, vysoký biznis a pohľad dovnútra politiky nielen na Slovensku. Seriál bude mať presah do okolitých štátov V4, reálií a vzťahov medzi krajinami. miniséria bude inšpirovaná aj niekoľkými skutočnými udalosťami, nahliadne tiež do procesov silových zložiek či vrcholovej politiky, odohrávať sa však bude v rovine fikcie.

Anotácia seriálu Ultimátum

Pri havárii vojenského lietadla zahynie jeho pilot – syn hlavného hrdinu, bývalého vojenského pyrotechnika. Manipulatívne vyšetrovanie dáva haváriu za vinu pilotovi, no k tragédii dochádza v čase blížiaceho sa summitu V4, na ktorom má byť podpísaný veľký kontrakt na vojenskú techniku. Hlavný hrdina je pripravený zistiť pravdu o smrti svojho syna a vydáva sa rovno za ministrom obrany. Ten však pri jeho nátlaku utrpí ťažký infarkt, a tak sa začne boj za záchranu jeho života. Do rúk lekárov ho však nemôže odovzdať len tak, a tak v nemocnici zajme rukojemníkov, aby v putách polície neskončil skôr, než sa dozvie pravdu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Diana Mórová #televízia JOJ #Ján Koleník #oseriáloch #koronavírus #koronakríza #seriál Ultimátum