Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Po seriálovom celosvetovom hite sa zľahla zem! Ešte ho zastihla aj korona

Ostatné tri mesiace nemá nikto na svete na ružiach ustlané a s pandémiou stále bojujú aj televízni tvorcovia. Tí sa museli expresne prispôsobiť novej situácii, bezpečnostné opatrenia im nedovolili nakrúcať. Nečakane kruté dopady to má aj na hit Príbeh služobníčky.

23.06.2020 07:00
príbeh služobníčky, the handmaids tale, Foto:
Štvrtá séria hitu Príbeh služobníčky má kvôli korone obrovské problémy.
debata

Nielenže sa stopli produkcie aktuálnych sezón, ale nemohli pokračovať prípravy nových sérií seriálov, ktoré sa vracajú len raz do roka s novým pokračovaním. Televízne suchoty budú preto trvať dlhšie, ako samotná pandémia, pretože kým sa podarí vrátiť televíziám do normálu, nebude to také ľahké. Produkcia nových epizód trvá istý čas, plus ešte niekoľko týždňov trvá, kým je surovina dokončená do stavu hodná uvedenia na obrazovkách, aby sa nepodliezala kvalitatívna latka.

Trailer k 3. sérii Príbehu služobníčky, ktorá mala premiéru v lete 2019.

Fanúšikovia seriálu Príbeh služobníčky (The Handmaid's Tale) majú dvojitú smolu. Štandardne vždy na jar prišla nová dlhoočakávaná séria. Jeden z najlepších seriálov súčasnosti netrpezlivo vyzerajú milióny divákov. Tento rok nastala zmena a to výrazná. Streamovacia spoločnosť Hulu posunula premiéru 4. série až na jeseň tohto roka a to ešte pred koronakrízou. Medzi treťou a štvrtou sériou by bola takmer rok a pol trvajúca pauza. Teraz to vyzerá tak, že bude ešte väčšia!

Je otázne, či sa vôbec stihne kompletne dokončiť najnovšie pokračovanie ešte v tomto roku. Príbeh služobníčky je najúspešnejším seriálom streamovacej televízie Hulu, ktorá dáva tvorcom dostatočný priestor na tvorbu. Navyše tretia séria si zlízla poriadnu dávku kritiky za nie príliš svižný dej a aj preto vznikla idea oddialeného štartu štvrtej série.

Tvorcovia by získali viac času na prepracovanejší scenár a viac času na samotné nakrúcanie. Navyše štvrtá séria by mala mať iba desať častí, namiesto klasických trinástich, čím by sa malo zabrániť zbytočnému naťahovaniu deja.

Nikto však nerátal, že príde koronavírus a zhatí plánovaný reštart Príbehu služobníčky. Kamery sa zastavili a nateraz nikto netuší, kedy sa štáb bude môcť vrátiť, pretože situácia v USA je stále vyhrotená. Diváci sa musia zmieriť s nepríjemným faktom, že po ich obľúbenom seriáli sa zľahla zem a už tak predĺžené čakanie na štvrtú sériu bude ešte dlhšie, ako sa pôvodne čakalo. Situácia je o to nešťastnejšia, že záver tretej série sa končil obrovským cliffhangerom a len málokto si vie predstaviť, ako z toho chcú scenáristi vykľučkovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky #oseriáloch #The Handmaid´s Tale #koronavírus #koronakríza