Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Temná vražedná dráma, ale aj isté miesto v nebi...Naše seriálové tipy vás dostanú!

Leto pomaly, ale iste klope na dvere a diváci dobre vedia, čo to znamená! Prichádza klasická televízna uhorka, tento rok je však všetko inak. Koronavírusová pandémia zmenila vysielanie už v marci a tak uhorka trvá už niekoľko mesiacov a ešte niekoľko ďalších bude trvať.

08.05.2020 07:00
chris evans, defending jacob, Foto:
Májové rebríčku kraľuje temná miniséria Defending Jacob s Chrisom Evansom v hlavnej úlohe.
debata

Diváci, ale aj televízie to majú posledné mesiace ťažké. Stanice museli prísť s alternatívnym programom, Slováci sa museli zmieriť s reprízami, ktoré prichádzajú v lete, keď televízie „oddychujú“ a vo veľkom sa pripravujú na štart jesennej televíznej sezóny. S blížiacim sa letom sa situácia ešte zhorší, pretože zmizne aj tých zopár premiér, ktoré vo vysielaní boli. To však neznamená, že nebude dôvod zapínať televízor. Veľkou alternatívou pri sledovaní televízie sú zahraničné a streamovacie televízie, ktoré zažili počas koronakrízy boom. Toto sú naše tipy na máj!

1. Defending Jacob

Nová streamovacia platforma Apple TV+, ktorá odštartovala na jeseň minulého roka, túto jar prináša divákom nové želiezko v ohni. Brutálnu minisériu Defending Jacob. Príbeh obyčajnej rodiny z predmestia, ktorú dostihne vražedné podozrenie, keď mladého Jacoba obvinia z beštiálnej vraždy spolužiaka. Všetko pritom nasvedčuje, že to mladý chlapec spravil. Rodičia neveria, že by ich syn bol brutálny vrah a púšťajú sa do vyšetrovania. Musia čeliť tlaku okolia, šikane, americkému justičnému systému a aj pravde. Hlavnú úlohu stvárňuje Chris Evans, známy ako Kapitán Amerika.

2. Upload

O slovo sa hlási aj streamovacia služba Amazon, ktorá v máji prináša komediálnu novinku Upload, ktorá svojou pointou pre mnohých môže byť kontroverzná. Ukazuje príbeh z blízkej budúcnosti, keď strach zo smrti graduje a každý chce mať miesto „v nebi“. Vedci prišli s riešením a každého čaká raj, digitálny. Po smrti sa vedomie presunie do nového sveta, kde sa „žije“ ďalej. Na prekvapenie mnohých to nemusí byť až tak ideálne miesto na večný odpočinok.

3. Snowpiercer

Televízia TNT v máji predstaví despotickú novinku Snowpiercer, ktorá vás zamrazí. Príbeh ukáže špeciálny vlak, v ktorom zostali zbytky Zeme, keďže vonku sa nedá žiť a všetko zmrzlo. Práve vlak je jedinou záchranou na prečkanie, kým ľadové časy pominú a 3 000 pasažierov bude mať šancu vybudovať novú komunitu. Ako to už býva, v tomto vlaku nie je nič v poriadku a sú tu rovní a rovnejší. A nespokojnosť jednotlivých vrstiev „cestujúcich“ rastie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #máj #Snowpiercer #oseriáloch #koronavírus #koronakríza #Defending Jacob #Upload