Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Odchod Oteckov bol pre Markízu ranou! Musela sa rozlúčiť s veľkým počtom divákov

Obľúbení Oteckovia sú preč už viac ako tri týždne. Televízia Markíza musela ukončiť ich vysielanie aktuálnej piatej série kvôli stále neutíchajúcej koronakríze. Poslednou epizódou bola s poradovým číslom 412, vysielanou prvého apríla.

04.05.2020 07:00
oteckovia, Foto:
Markíza odštartovala tretí rok vysielania Oteckov s nadštandardnou sledovanosťou, koronavírus túto úspešnú šnúru prerušil.
debata (1)
Upútavka na poslednú epizódu Oteckov pred koronakrízou.

Produkcia vlastnej tvorby už od začiatku marca, televízia Markíza sa k bezpečnostnej hrozbe postavila čelom a prijala zodpovedné riešenia. Podobne ako zvyšok slovenských staníc. Bezpečnosť hercov a štábu je prvoradá. Oteckovia sa prestali nakrúcať, rovnako ako Susedia, ale aj ostatné zábavné relácie.

Nahradili ich reprízy Rodinných prípadov. Ekonomicky neúnosná situácia na reklamnom trhu mala za následok, že komerčné televízie v záujme prežitia museli stiahnuť svoje jarné formáty. Oteckovia sa spočiatku nevysielali len počas piatkov, následne sa škrtli aj štvrtky. Televízia s nádejou čakala, že sa situácia zlepší a bude sa môcť pokračovať v nakrúcaní bez veľkých výpadkov.

V súčasnosti sa nikto neodváži povedať, či a kedy sa nakrúcanie znova rozbehne. Oficiálne, pochopiteľne, mlčí aj samotná Markíza, ktorá v prvom rade odmieta riskovať zdravie a rešpektuje vládou nastavené bezpečnostné opatrenia. S pribúdajúcimi týždňami je šanca na skorý návrat obľúbeného seriálu čoraz menšia.

Nútená a nechcená rozlúčka s Oteckami je pre televíziu o to bolestnejšia, že sa musela rozlúčiť s nadpriemernou sledovanosťou s podvečernom slote, ktorý už niekoľko rokov neotrasiteľne ovláda. Publikom pohybujúce sa veľkosťou medzi pravidelne medzi 450 – 500-tisícmi je obrovská strata. Konkurencia má jednoducho smolu. Aj posledné epizódy vysielané na prelome marca a apríla len potvrdili, že piata séria bola vo vynikajúcej kondícii.

Napríklad časť vysielaná v pondelok 30. marca v komerčnej cieľovke 12 – 54 dosiahla až 10% sledovanosť s trhovým podielom 31,2%. Celkovo ju pozeralo až 497-tisíc divákov. O deň neskôr, teda predposledná časť zaujala v tej istej cieľovej skupine až 9,6% sledovanosťou a 30,5% trhovým podielom. Pri obrazovkách sedelo 494-tisíc Slovákov.

V stredu 1. apríla, teda počas rozlúčkového podvečera sedelo pri obrazovkách 431-tisíc divákov, v komerčnej cieľovke to znamenalo 8,7% sledovanosť s 30,1% trhovým podielom.

Dátum teoretického dátumu obnovenia nakrúcania, ale aj možný návrat seriálu v súčasnej situácii nie je možné stanoviť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #koronavírus