Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľmi dlho ste čakali na tento seriál! Slovenská premiéra najnovšej série sa zas odsúva

Jeden z najlepších lekárskych seriálov súčasnosti - Dobrý doktor (The Good Doctor) - nemá na Slovensku na ružiach ustlané. Tentokrát to však nie je vinou televízie, ale - ako inak - koronavírusom. Aktuálne bezpečnostné opatrenia s cieľom zamedziť nekontrolovateľnému šíreniu stopli aj výrobu dabingu. Herci preto nestihli pripraviť slovenské znenie posledných epizód 3.série.

10.04.2020 07:00
freddie highmore, dobrý doktor, the good doctor, Foto:
Nie je dôvod na depresiu. Koronavírus odstavil premiéru 3. série Dobrého doktora na Slovensku, určite o ňu však neprídete. Treba si len počkať.
debata

Pritom práve očakávaná tretia sezóna mala byť exkluzívnou premiérou v našich končinách. V USA sa skončila len koncom marca a slovenskí diváci ju mali vidieť v tesnom závese. To, že ide o ojedinelý jav na Slovensku svedčí aj fakt, že na na druhú sériu si museli Slováci počkať rok a pol.

Časy, keď sa televízie spoliehali na akvizičné seriály a prahli po nových epizódach, ktoré tvorili gro vysielacej štruktúry sú dávno za nami. Televízie jednoducho neinvestujú vo veľkom do exkluzívnych práv, aby čo najskôr doviezli tie najväčšie hity.

Dobrý doktor, ktorý si medzi slovenskými divákmi našiel veľkú obľubu bol však svetlou výnimkou. Správa, že po veľmi dlhom čase na autistický lekár Shaun Murphy vráti túto jar až s dvoma sériami a celkovo až 38 premiérovými epizódami spôsobila veľkú radosť. Teraz však prichádza zmena.

Menšia stanica Markízy – Doma najprv zreprízovala prvú sériu, aby divákom pripomenula začiatky strastiplnej cesty Shauna na ceste byť dobrým doktorom, nasledovala premiérová druhá séria. Vysielanie nových častí bolo o to rýchlejšie, že sa vysielali od pondelka do štvrtka v dvoch epizódach. Na druhú sériu mala nadviazať najnovšia tretia séria, ktorá sa nateraz javí ako najlepšia zo všetkých.

Diváci sa musia zmieriť s faktom, že po Veľkej noci budú márne čakať na nové pokračovanie, ktoré má, pre zmenu, až 20 epizód. Koronavírus a kríza, ktorú vyvolal nielenže zastavil nakrúcanie nakrúcanie seriálov, filmov a relácií, ale kvôli bezpečnosti sa prestal vyrábať aj dabing.

„Vzhľadom na aktuálnu situáciu nebolo možné dokončiť dabing 3. série Dobrého doktora, preto sa jej uvedenie nateraz odkladá,“ povedal pre Pravdu PR manažér Markízy Lukáš Kočišek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Good Doctor #Freddie Highmore #televízia Markíza #Dobrý doktor #koronavírus