Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je irónia! Koronavírusová pandémia zastavila seriál o zombie apokalypse

Šíriaca sa nákaza mení televízny biznis po celom svete. Prvé a závažné dôsledky sa začínajú prejavovať aj v USA, pričom táto produkcia zásobuje celý svet. To, že drvivej väčšine obľúbených hitov hrozí, že zostanú bez finále aktuálnych sezón je známe.

26.03.2020 07:00
walking dead, zombík, zombie, Foto:
Ak sa v USA nepodarí dostať koronavírus skoro pod kontrolu, nielen zombíci na istý čas "dopochodujú" na televíznych obrazovkách.
debata

Teraz prichádzajú prvé opatrenia podobné, aké sme videli minulý týždeň aj na Slovensku. Tamojšie televízie musia meniť svoje vysielacie plány na poslednú chvíľu, pričom tieto ich rozhodnutia sú o to ťažšie, že ich seriály sú určené na vývoz do celého sveta.

Televízia AMC, aj napriek tomu, dáva stopku svoju jarnému highlightu. Mala to byť najväčšia udalosť jari v rámci tejto stanice. Plány sa však odkladajú, rovnako ako štart tretieho zombie seriálu The Walking Dead: World Beyond. Práve druhý spin-off seriál mal nielen výrazne rozšíriť celý zombie vesmír, ale byť symbolom zmeny v nakrúcaní. Tvorcovia chceli prilákať sklamaných fanúšikov, ktorých odradili predchádzajúce dva seriály.

Nový seriál mal v oveľa širších súvislostiach ukázať celý pád civilizácie a zároveň predstaviť úplne nových hrdinov, mladú generáciu, ktorá si svet „predtým“ už nepamätá a chodiace mŕtvoly a zničená civilizácia je pre ňu „normálnym stavom“.

Irónia osudu v tomto prípade zafungovala naplno. Pandémia koronavírusu paralyzovala premiéru seriálu o zombie apokalypse, ktorá v mnohom sa až šialene podobá na realitu, ktorú ľudia denne vidia v správach.

AMC chcela nový seriál už 12. apríla, teda po skončení vysielania 10. série The Walking Dead. Len zopár týždňov pred premiérou sa výrazne menia plány a nateraz nie je známy ani dátum štartu. Televízia len stroho hovorí, že tretí zombie seriál diváci uvidia „neskôr v tomto roku“.

Pritom seriál je už nakrútený. Narozdiel od svojich dvoch seriálových súrodencov bude mať World Beyond len dve série po 10 častí a pôjde o uzavretú minisériu. Avšak televízia sa rozhodla stopnúť náročnú postprodukciu pre možné nebezpečenstvo nákazy a tým pádom nie je možná aprílová premiéra.

Koronavírus ovplyvňuje aj prípravy ďalších zombie seriálov. Tvorcovia museli pozastaviť nakrúcanie 6. série Fear the Walking Dead, otázne je, či sa stihne letná premiéra. Pauzu si museli dať aj prípravné práce 11. série The Walking Dead. Ak sa situácia nebude upokojovať, je pravdepodobné, že poriadnu sklz naberú aj nové série, ktoré diváci neuvidia tak, ako sú zvyknutí.

Prvý pohľad na nový The Walking Dead seriál Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Tretí zombie seriál má ukázať úplne nový pohľad...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #The Walking Dead: World Beyond #koronavírus