Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakrúcanie celosvetového hitu na Slovensku je ohrozené! Netflix stopol Zaklínača

Bola to obrovská radosť, keď sa objavila správa, že Netflix mieni nakrúcať druhú sériu svojho megahitu Zaklínač nakrúcať aj u nás. Koronavírus všetko mení. A to po celom svete.

31.03.2020 07:00
the witcher, witcher, zaklínač, geralt, henry... Foto:
Príchod Zaklínača na Slovensko na odkladá.
debata

Už prvá séria sa, vo väčšej miere, nakrúcala neďaleko nás – v Maďarsku. Údajne sa niekoľko záberov už vtedy nakrúcalo na Slovensko, v pohraničí. Netflix však túto informáciu nikdy nepotvrdil. Hovorí sa o tom, že filmári robili niekoľko záberov v Komárne, využili mestské historické hradby, tie poslúžili na vytvorenie obliehaného kráľovstva Cintra.

Pre pripravenú druhú sériu sa Netflix rozhodol viac využiť Slovensko, ale aj Česko. Oficiálne nepotvrdil lokácie a ani rozsah nakrúcania u nás. Produkcia ďalšej osmičky epizód sa začalo ešte vo februári vo Veľkej Británii v Arborfield Studios. Premiéra je naplánovaná na rok 2021. Netflix v minulých dňoch v rámci prevencie zastavil všetky nakrúcania svojich filmov, ale aj seriálov a týka sa britských štábov.

Prestávka v produkcii má trvať, nateraz, dva týždne a môže sa meniť v závislosti od vývoja celej situácie so šírením koronavírusu. Filmári mali v pláne najprv nakrútiť všetky potrebné zábery v Británii a následne vycestovať do strednej Európy. Plány sa menia. Priestory štúdia sa intenzívne dezinfikujú. Navyše herec Kristofer Hivju z Hry o tróny, ktorý je najnovším prírastkom obsadenia Zaklínača potvrdil, že mal pozitívny test na nebezpečný vírus.

Nie je známe, kedy sa kamery znova rozbehnú a časový horizont príchodu nielen na Slovensko. Netflix je na slovo skúpy a oficiálne odkomunikoval len dvojtýždňovú prestávku v produkcii.

Seriál The Witcher na prvých záberoch Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Postava Ciri zo seriálu The Witcher.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Henry Cavill #zaklínač #oseriáloch #The Witcher