Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dobrá správa pre fanúšikov jojkárskeho seriálu! Chystá sa ďalšie pokračovanie

V posledných rokoch sa komerčné televízie predbiehajú v ponuke pôvodných slovenských seriálov. Drvivá väčšina z noviniek je však jednorázovou záležitosťou. Sú však aj výnimky a k nim sa radí už aj jojkársky Nový život.

20.05.2020 07:00
milo kráľ, max bolf, alžbeta stanková, nový... Foto:
Milo Kráľ, Max Bolf a Alžbeta Stanková v seriáli Nový život.
debata (1)

Televízia JOJ oficiálne potvrdila, že jej nový denný seriál bude pokračovať aj po pôvodne avizovaných 40 epizódach, ktoré tvorcovia v prvej vlne chystali. Tvorcovia mali ambíciu etablovať ďalší dlhodobý seriál na našich obrazovkách. Podvečerom kraľujú markizácki Oteckovia, ktorí nedávajú konkurencii žiadnu šancu. Jediným priestorom na vysielanie bol preto hlavný vysielací čas. Nový život preto obsadil tri večery, od utorka do štvrtka.

Rodinný seriál štartoval začiatkom januára a dvojitá porcia epizód prilákala k televíznym obrazovkám až 544-tisíc divákov. V cieľovke 12 – 54 uhrala premiéra seriálu až 9,8% sledovanosť s trhovým podielom 22,8%. Markíza proti seriálu nasadila českú verziu Utajeného šéfa, ktorej slovenská verzia sa stala počas neskorej jesene veľkým hitom u nás. Stredy patrili Chart Show a štvrtky kontroverznej reality šou Svadba na prvý pohľad.

Práve stredy patrili k najúspešnejším dňom, keď Nový život niekoľkokrát prekročil dokonca 500-tisícovú hranicu a počtom divákov pravidelne porážal konkurenciu. Tá však viac dominovala v komerčnej cieľovke 12 – 54. Avšak výkon jojkárskeho seriálu priniesol pre televíziu zaujímavý úkaz, ktorý sa nevidí tak často. A to naozaj lojálne publikum. Nové epizódy sa stabilne držia nad hranicou 400-tisíc divákov.

Zaujímavosťou je fakt, že v koncom januára Nový život veľkosťou publika dokonca atakoval aj konkurenčných Oteckov. Vo februári si Nový život priemerne púšťalo až 450-tisíc divákov. Pre Jojku je toto jednoznačný úspech.

„Na základe pozitívnych ohlasov a diváckej priazni sme sa rozhodli kontinuálne pokračovať vo vysielaní seriálu Nový život. Scenáristická kreatívna dvojica Danica Hričová a Petr Kolečko sa pustili so svojim tímom do ďalších častí, ktoré intenzívne nakrúcame,“ povedala pre Pravdu PR manažérka televízie JOJ Katarína Nosková.

Lenže prišla pandémia a všetky plány sa zmenili. Nový život mal kontinuálne pokračovať na obrazovkách až do začiatku leta, keďže informácie o pokračovaní nakrúcania prišla s dotatočným časovým predstihom. Nepomohlo ani zredukované vysielanie len raz do týždňa. V apríli sa Jojke predtočené epizódy minuli a Nový život tak nadobro zmizol z obrazoviek a nielen diváci netrpezlivo vyzerali, kedy sa ich obľúbený seriál bude môcť vrátiť.

Po viac ako dvoch mesiacoch je to tu! Jojka oficiálne potvrdila, že už začiatkom júna reštartuje nakrúcanie a začne sa pripraviť druhá séria. Pri realizácii novej série sa začne s prípravou obrazov s najmenším počtom hercov pri dodržiavaní prísnych hygienických podmienok. Fanúšikovia sa musia zmieriť s tým, že nové časti zrejme uvidia až na jeseň.

Seriál Nový život Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Simona Kollárová, Alexander Bárta a Henrieta...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život