Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zaskočení diváci! Blíži sa seriálový megahit od HBO k nečakanému koncu?

Už v polovici marca sa do vysielania HBO vráti po dvojročnej pauze seriál, o ktorom sa kedysi hovorilo, že by mohol nahradiť Hru o tróny. Vyzerá to tak, že tieto tvrdenia sa nenaplnia. Westworld však svojou kvalitou patrí medzi špičku a teraz sa zdá, že jeho púť sa môže predčasne skončiť.

28.02.2020 07:00
westworld, Foto:
Humanoidi získali plné vedomie a aj slobodu. Nastal čas zničiť ľudstvo!
debata

Prvá séria spôsobila v roku 2016 doslova ošiaľ v televíznom svete. Do posledného detailu prepracované kontroverzné dielo ukázala budúci svet, kde zhýralé ľudstvo sa chodí „baviť“ do tématických parkov plných dokonalých humanoidov, na ktorých páchajú najodpornejšie činy. Spracovanie prvej série nechalo diváka do poslednej sekundy v neistote, o čo vôbec v tomto seriáli ide. Rozuzlenie bolo epické.

Humanoidi postupne získali vedomie a vlastnú vôľu a pomaly, ale iste sa schyľovali k vzbure. Nebolo prekvapením, keď prišla aj druhá séria. Tá však zaskočila chaotickým a príliš prekombinovaným spracovaním. Neprehľadné striedanie časových línií vyvrcholilo poklesom sledovanosti. HBO však nerezignovalo a tvorcovia dostali šancu reparát. A všetko nasvedčuje tomu, že túto šancu poriadne chytili za pačesy.

Prvý teaser trailer k tretej sérii. Finálny trailer nájdete na konci článku.

Tretia séria prichádza po dvoch rokoch od dvojky, bude mať len osem epizód, ostatné dve sezóny mali po desať častí. Seriál náročný na efekty a produkciu však predstaví obsahovo a vizuálne atraktívnu tretiu sériu, ktorá prešla veľkými kreatívnymi zmenami.

Tvorcovia sa rozhodli vo veľkej miere dať zbohom pôvodnej zápletke do „zábavnými parkmi“ a pozornosť sa zameria na kľúčový moment zo záveru druhej série, keď sa vybraným humanoidom podarilo preniknúť do sveta ľudí. Umelé bytosti hnané nenávisťou voči ľuďom za všetko, čo na nich páchali je základným stavebným kameňom najnovšieho pokračovania.

Nastal čas prebrať nadvládu na svetom tých, ktorých ich utláčali. Najnovší trailer však obsahuje náznaky, že práve tretia séria by mohla celý príbeh ukončiť, keďže hlavná postava hovorí o konci ich misie. Zostáva len dúfať, že je to iba hra tvorcov, aby prilákali divákov späť k sledovaniu a Westworld ešte ukáže spektakulárne televízne divadlo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Westworld #oseriáloch