Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zdrvujúca kritika ich nezastavila! Zombíci sa dotackajú zas a znova

Televízia AMC sa chystá na rok plný zombíkov. Už iba dni delia fanúšikov od toho, keď sa na nich vyvalí priehrštie nových epizód všetkých troch seriálov. Už 23. februára sa vráti The Walking Dead s druhou polovicou 10. série a od 12. apríla sa fanúšikovia môžu tešiť na dvojitú dávku kráčajúcich mŕtvol.

10.02.2020 07:00
walking dead, zombie, zombík, Foto:
Tento rok bude plný zombíkov.
debata

A to v podobe šiestej série prvého spin-offu Fear the Walking Dead a celé univerzum rozšíri aj tretí seriál The Walking Dead: World Beyond. Na oba spin-offy je nasmerovaná obrovská pozornosť kritikov, ale aj laickej verejnosti. Kým pôvodný seriál s desiatou sériou sa teší zvýšenia kvalitatívnej úrovne, Fear TWD „zožal“ zdrvujúcu kritiku s piatou sériou, ktorú fanúšikovia nemilosrdne odsúdili ako najhoršiu.

Trailer k druhej polovici 10. série The Walking Dead, ktorá sa objaví na obrazovkách od 23. februára.

Čo sa odrazilo aj na sledovanosti. Kým 4. séria štartovala so štyrmi miliónmi divákov, končila len s dvoma. Piata séria už túto hranicu ani nedosiahla a stabilne sa hýbalo pod dvoma miliónmi divákov. To však televíziu nezastavilo a dala seriálu šancu na ďalší reparát v podobe šiestej série. Veľa sa očakáva aj od World Beyond. Seriál má ukázať prvú generáciu ľudí, ktorá nepoznala svet pred zombie apokalypsou a nové pomery sú pre nich „normálne“.

Avšak práve Fear TWD bude musieť naozaj ukázať, že ešte stojí za pozeranie, hoci AMC realizuje svoje veľkolepé plány s týmto univerzom, zrejme sa blíži čas, keď si bude musieť priznať porážku a niektorý zo seriálov pôjde z kola von. A najviac to má nahnuté práve Fear. Nakrúcanie šiestej série je v plnom prúde, tradične prebieha v americkom Texase.

Trailer k tretiemu The Walking Dead seriálu World Beyond.

Šiesta séria Fear the Walking Dead skúma, čo sa stalo s nepravdepodobnou rodinou pozostalých, ktorú na konci piatej série rozdelila hrozivá nová protivníčka. Piata séria sa končila veľký cliffhangerom a jedna postava to má poriadne nahnuté. Avšak najnovšia séria má potvrdené mená ako Lennie James, Alycia Debnam-Carey, Colman Domingo, Danay Garcia, Garret Dillahunt, Maggie Grace, Jenna Elfman, Alexa Nisenson, Austin Amelio, Ruben Blades a Karen David. Práve prvý menovaný, teda seriálový Morgan, zrejme vyviazne zo zdanlivo bezvýchodiskovej situácie.

Okrem toho v nových dieloch častejšie uvidíme aj Mo Collinsovú a Colbyho Hollmana. Prvýkrát sme sa s Collinsovou, ktorá hrá Sarah, zoznámili v štvrtej sezóne po tom, ako na zastávke kamiónu stretla Morgana (Lennie James). Potom sa spolu so svojím bratom pripojí k skupine a ich misii pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Hollman, ktorý hrá Wesa, sa spočiatku zdráhal prijať pomoc od skupiny, nakoniec však pristúpi na ich filozofiu a pripojí sa k nim, len aby ich v záverečnej časti rozdelila Virgínia (Colby Minifie).

Príde aj nová herecká posila. AMC oznámila, že herečka Zoe Colletti (Scary Stories, A Boy Called Christmas) si zahrá v nadchádzajúcej, šiestej sezóne seriálu Fear the Walking Dead, ktorú v decembri začali nakrúcať v texaskom Austine.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AMC #Fear the Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch #The Walking Dead: World Beyond