Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Studená sprcha od Netflixu! Predčasne ukončil jeden zo svojich najväčších hitov

Toto rozhodnutie čakal asi len málokto! Zväčša platí, že čím väčší úspech, tým viac sezón. Netflix ukázal, že to tak nie je a ukončí jeden zo svojich najväčších a najúspešnejších seriálov - The Crown - predčasne a to piatou sériou. Pôvodné plány hovorili o šiestich sériách.

19.02.2020 07:00
olivia colman, the crown, crown, koruna, Foto:
V tretej a štvrtej sérii Alžbetu II. stvárňuje herečka Olivia Colman.
debata (1)

Excelentný seriál The Crown (Koruna) ukazuje život britskej kráľovnej Alžbety II. od prvých momentov jej dlhoročnej vlády. Je to intímna sonda do života celej monarchie a ostro sledovanej rodiny, pričom mapuje aj tie najväčšie míľniky v dejinách. Seriál je charakteristickými bezchybnými hereckými výkonmi, úžasným vizuálom, soundtrackom a pritom absolútne vtiahne do deja. Hlavným autorom je súčasná scenáristická superstar Peter Morgan.

Pôvodne sa predpokladalo, že Koruna bude mať šesť sezón, pričom každé dve sa bude kompletne meniť obsadenie, aby sa hodnoverne reprodukovalo starnutie členov rodiny. Tvorcovia odmietli ísť cestou náročných premien mladých hercov. Plán sa dodržiaval do bodky. Seriál má za sebou už tri sezóny, práve tretia predstavila nové obsadenie a diváci zmeny prijali.

Aktuálne sa nakrúca štvrtá séria a tvorcovia sa aktívne rozhliadajú po hercoch, ktorí by mali stvárniť britskú kráľovskú rodinu v 21. storočí. Pôvodné plány zahŕňali piatu a šiestu sériu, ktorá mala zmapovať súčasnosť. O to väčší šok nastal pred pár dňami, keď streamovací gigant oznámil, že nakrúcanie skracuje a vznikne už iba piata séria. Za predčasným zrušením rozhodne nie je nízka sledovanosť, obľuba seriál stále rastie.

Hovorí sa o tom, že hlavný showrunner sa chcel vyhnúť súčasným turbulentným časom, ktoré kráľovská rodina prežíva a chcel sa vyhnúť škandalizovaniu. Podľa jeho slov, pri písaní scenáru pre piatu sériu si uvedomil, že práve táto sezóna bude dokonalým záverom, keď dovedie dej do 21. storočia, kde by sa púť mala uzavrieť.

Netflix prekvapujúco s touto ideou súhlasil a je ochotný prísť o svoj najprestížnejší megahit. Pritom prišlo k oficiálnemu odhaleniu novej predstaviteľky Alžbety II. V piatej sérii úlohu po Olivii Colman preberie Imelda Staunton, ktorú si najviac môžu slovenskí diváci pamätať z Harryho Pottera, v ktorom stvárnila zlú čarodejnicu Umbridgeovú.

Netflix zatiaľ neupresnil, kedy sa diváci dočkajú štvrtej série, v ktorej uvidia už aj princeznú Dianu. Predpokladá sa, že bude uvedená koncom tohto roka. Úplný záver seriálu v podobe piatej série by sa mohol objaviť v roku 2022.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #The Crown #oseriáloch