Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Trapas menom Beverly Hills okúsili aj Slováci! Viete, prečo ho zrušili?

O návrate legendárneho seriálu Beverly Hills 90210 sa v posledných mesiacov popísalo viac ako dosť. Tento počin sa stretol s prevažne drvivou kritikou. Fanúšikom špeciálna 6-dielna miniséria naplno sklamala.

11.02.2020 07:00
Beverly hills 90210, bh 90210, beverly hills, Foto:
Šesť dielov a hotovo! Beverly Hills 90210 nebude pokračovať.
debata (1)

S pôvodným seriálom tento televízny event mal len pramálo spoločného, okrem účasti pôvodných postáv. Avšak ani to negarantovalo, že fanúšikovia uvidia „zresuscitované“ charaktery, ktoré pred dvoma-troma dekádami sledovali v televízii. Išlo o mix hraného a poloreálneho stvárnenia hercov, ktorí sa rozhodli vrátiť seriál na obrazovky.

Počas leta 2019, keď sa BH 90210 vysielal v USA, tak sa nestretol s veľkým úspechom, okrem prvej epizódy. Eufória a zvedavosť divákov bola obrovská a z premiérovej epizódy sa stal najsledovanejší program leta. Keď však videli výsledok, prišlo sklamanie a raketový odliv divákov. Sledovanosť sa prepadla o viac ako polovicu a výkon finále značne podliezol dvojmiliónovú hranicu.

Hoci herci, ktorí boli producentmi tohto kvalitatívneho trapasu, tvrdili, že sú pripravení nakrúcať aj ďalej a majú zásobu námetov na niekoľko sezón, televízia FOX počas jesene dala jasne najavo, že s týmto projektom viac neráta. BH 90210 zrušila po jednej sezóne.

V januári 2020 sa seriál dostal aj na Slovensko prostredníctvom televízie JOJ. Prvá epizóda dokonca svojim výkonom porazila aj markizácku Chart Show, avšak opakoval sa scenár ako v USA. Fanúšikovia seriálu, na ktorom mnohí vyrástli dostali ľadovú sprchu a na sociálnych sieťach dávali jasne najavo nespokojnosť a sklamanie s výsledkom.

Zrušenie BH 90210 nebolo prekvapením, výkon jednotlivých epizód klesal z týždňa na týždeň, americké televízie dávajú dôraz aj na divácku odozvu, ktorá bola zdrvujúca. Opak by bol prekvapením.

Na margo ukončenia výroby televízia FOX zareagovala až v januári, keď sa oficiálne vyjadrila k znovuzrodeniu tohto seriálu. Podľa zástupcov televízie bol ich úmysel vrátiť Beverly Hills na obrazovky len raz, ako špeciálnu minisériu. „Vždy sme si predstavovali tento seriál ako krátkodobú udalosť, do ktorej by sa podarilo zlákať všetkých hercov, ktorých máme radi a spraviť to úplne inak. Uctiť si odkaz pôvodného seriálu,“ povedal prezident spoločnosti FOX Entertainment Michael Thorn. „Udržať niečo, čo je tak veľké z dlhodobého hľadiska by bolo veľmi ťažké,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Beverly Hills 90210