Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto je zlý sen! Čakanie na novú Hru o tróny plnú drakov bude neúmerne dlhé

Fanúšikovia Hry o tróny konečne dostali dôležitú správu o novom spin-off seriáli, ktorý HBO pripravuje. Je známy predbežný dátum štartu. A ten rozhodne nie je potešujúci pre tých, ktorí už teraz nedočkavo klepkajú nohou a čakajú na "prílet" dračieho seriálu.

02.02.2020 07:00
Záber zo seriálu Hra o tróny - na snímke Emilia... Foto:
Hra o tróny má na najbližšie roky útlm na obrazovkách.
debata (2)

Keď sa na jeseň 2019 objavila nečakaná správa, že HBO bezpodmienečne ruší dlhodobé prípravy seriálu Bloodmoon, ktorý mal divákom ukázať Západozem niekoľko tisíc rokov predtým, ako sa odohral pôvodný seriál, tak to bol absolútny šok. Filmári nakrútili nákladný pilotný diel, obsadili všetky hlavné postavy. Z výsledku však televízia nebola spokojná a celý projekt s okamžitou platnosťou zastavila.

Prvá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Herec Kit Harrington ako Jon Sneh na novej...

Nečakane dostal zelenú projekt, o ktorom sa predtým vôbec nehovorilo. House of the Dragon ukáže zlaté časy rodu Targaryenovcov, kde oblohe vládli draky. Dej bude pôvodného seriálu predchádzať približne o tri stovky rokov. Táto správa spôsobila obrovskú vlnú ovácií, predsalen len draky sú srdcovkou pre milióny fanúšikov tohto seriálového fenoménu.

Druhá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Druhá epizóda bola mimoriadne ťažká pre...

Dalo by sa čakať, že HBO poriadne dupne na plyn s realizáciou nového seriálu, aby nestratila strategickú výhodu pred konkurenciou, ktorá už poriadne začala brojiť, aby čím skôr vyrukovala so seriálom, ktorý by získal titul najsledovanejšieho a najobľúbenejšieho seriálu sveta. Netflix ešte pred minuloročnými Vianocami predstavil svoj hit The Witcher (Zaklínač), ktorý sa však stretol s rozporuplnými kritikami a prijatím zo strany fanúšikov. Medzičasom je potvrdená aj druhá séria pre rok 2021.

Tretia epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Nočný kráľ prišiel efektne, skrytý v snehovej...

Streamovacia služba Amazon už vo veľkom pripravuje seriálového Pán prsteňov, ktorý je už teraz najdrahším seriálom sveta. Za práva k dielu J.R.R. Tolkiena a prípravy prvej série spoločnosť „vysolila“ neuveriteľnú miliardu dolárov. Medzičasom predprodukcia výrazne pokročila a je sú už známe aj hlavné hviezdy, teda už nič nebráni tomu, aby sa rozbehli kamery. Optimisti tajne dúfajú, že prvú sériu uvidia už v závere tohto roka a nebudú musieť čakať na budúci rok, prípadne, aby proti sebe návrat do Stredozeme sa stretol s pokračovaním Zaklínača.

Štvrtá epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Posledná vojna o Západozem sa odohrá medzi...

Nejeden by si myslel, že HBO sa poponáhľa s novou Hrou o tróny a nenechá nedočkavých fanúšikov vychladnúť, prípadne umožní konkurencii predstaviť svoje extrémne nákladné highlighty. Pred pár dňami však televízia oficiálne potvrdila, že House of the Dragon bude mať premiéru až v roku 2022, teda v čase, keď 100% budú vonku nové série konkurenčných seriálov a pozornosť divákov už bude sústredená inde.

Piata epizóda ôsmej série Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Len málokto by čakal, že z Daenerys sa stane...

HBO sa ocitlo v pomerne v nezávideniahodnej situácií, keď na jednej strane je na televíziu vyvíjaný extrémny nátlak, aby priniesla bezchybný a možno ešte lepší seriál ako predtým a to si vyžaduje čas na prípravu. Podľa slov programového riaditeľa televízie Caseyho Bloysa tvorcovia aktuálne iba začali písať príbeh prvej desaťdielnej série, teda sú úplne v počiatočnej fáze vývoja novinky.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

Avšak premiéra v roku 2022 skrýva aj nástrahy. V tom čase už reálne sa môže na Hru o tróny vo veľkej miere zabudnúť. Tri roky od poslednej časti pôvodného seriálu je naozaj dlhý čas. Navyše v prípade väčšieho úspechu konkurenčných seriálov hrozí, že House of the Dragon nebude mať už taký cveng. Môže však nastať aj presný opak, ak Netflix s Amazonom zlyhajú vo svojej snahe. V tom prípade hlad po Hre o tróny môže byť o pár rokov ešte viac vybičovaný a príbeh rodu Targaryenovcov môže spôsobiť poriadny ošiaľ.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch #House of the Dragon