Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Potvrdené! V roku 2020 nový seriál o Hre o tróny nebude

Zhasli aj tie posledné nádeje fanúšikov čakajúcich na nový spin-off seriál o Hre o tróny. HBO potvrdilo to, čo sa dalo čakať, dračí seriál sa nestihne nakrútiť.

19.01.2020 07:00
hra o tróny, game of thrones, house of the... Foto:
Nový seriál z prostredia Hry o tróny má názov House of the Dragon, fanúšikovia si prídu na svoje. Bude plný drakov a zameria sa na dračí rod Targaryenovcov.
debata

Okolo Hry o tróny je bolo minulý rok poriadne horúco, najprv vyvrcholenie takmer dvojročného čakania na finálnu ôsmu sériu. Následne rozporuplné prijatie ôsmej série a neustále rozoberanie kvalitatívnej úrovne. Trvalo to niekoľko týždňov, kým sa vyburcované emócie fanúšikov upokojili. Následne sa ich pozornosť zamerala na dlhodobo pripravovaný spin-off seriál, ktorý od začiatku sprevádzali komplikácie.

HBO ešte počas siedmej série sa začalo pripravovať na koniec pôvodného seriálu. Pustilo sa do prípravy až piatich námetov, ktoré sa potenciálne mohli dostať na obrazovky. Napokon sa do produkčnej fázy dostala pilotná epizóda seriálu Bloodmoon s hviezdnym obsadením. Avšak nakrúcanie sa niekoľkokrát odsúvalo, hovorilo sa aj o kreatívnych nezhodách. Pravdou však je, že televízia nešetrila a na mieste, kde sa produkovala ôsma séria vyrástli nové veľkolepé kulisy pre Bloodmoon.

Príbeh mal divákov vziať niekoľko tisíc rokov do minulosti a mal ukázať Západozem v čase, keď nemala nič spoločné s pôvodným seriálom. Mal sa ukázať aj pôvod bielych chodcov, príchod prvej zimy. Lenže na jeseň prišlo radikálne riešenie. Bloodmoon dostal stopku. Zrejme sa nakrútený materiál kompetentným nepáčil, navyše sa údajne prekročil už tak vysoký rozpočet. Expresný koniec jedného seriálu znamenal raketový štart pre iný. House of the Dragon dostal priamu objednávku na desaťdielnu prvú sériu. Seriál o rode Targaryenovcov plný drakov a zachytenie ich zlatého veku a následný pád bude ten, ktorý nadviaže na celosvetovú slávu pôvodného seriálu.

A práve rok trvajúce ťahanice si vyžiadali svoju daň. Mnohí dúfali, že na novú Hru o tŕony sa nebude musieť čakať tak dlho ako na ôsmu sériu. Teraz to vyzerá tak, že to bude ešte dlhšie. HBO zverejnilo každoročný promo trailer na programy, ktoré diváci uvidia v roku 2020. Po zostrihu z predchádzajúceho roku sa postupne predstavila ponuka pre najbližších dvanásť mesiacov. A House of the Dragon tam nie je.

Jednoducho povedané, tvorcovia nestihnú nový seriál pripraviť, čo nie je žiadne prekvapenie. Keďže treba pripraviť zázemie, scenáre, vybrať hercov, natočiť samotných desať epizód, netreba zabúdať na postprodukciu, ktorá nebude ľahká, keďže sa má predstaviť viacero drakov. Reálne sa dá očakávať, že House of the Dragon sa predstaví ako hlavný highlight na jeseň 2021.

Netreba však vešať hlavu, HBO avizuje príchod nových seriálov, ale aj pokračovania veľkých hitov. Rok 2020 bude v znamení návratu Westworldu, ktorého tretia séria prešla kreatívnymi zmenami a vyzerá to tak, že po druhej sérii chytí druhý dych. Pozrite si bohatú ponuku v priloženom videu!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #oseriáloch #House of the Dragon