Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kedy sa televízie poučia? Toto je kvalitatívny slovenský prepadák tohto roka

Rok 2019 bol bohatý na pôvodné slovenské seriály. Ponuku mali pevne v rukách obe komerčné televízie, ktoré prinášali divákom rôzne žánre, ale aj rôznu kvalitu. Len málokto by asi čakal, že kvalitatívny prepadák sa objaví hneď na začiatku roka 2019 a má ho na svedomí televízia Markíza. Reč je o seriáli Autoškola, tá s prehľadom vyhrala aj našu veľkú letnú anketu o najhorší seriál.

31.12.2019 07:00
autoškola, seriál autoškola, Foto:
Seriál Autoškola rýchlo stratil priazeň divákov.
debata (16)

Autoškola sa objavila počas druhého januárového týždňa a vyplnila priestor po Susedoch, ktorí dostali pauzu vo vysielaní až do jari.

Žiaľ, v prípade Autoškoly sa opäť potvrdilo, že na Slovensku sa humor robí veľmi ťažko a len málokedy sa stane, že seriál má všetko, čo potrebuje. Už po prvých minútach sa nedá zbaviť dojmu, že sa niekde stala chyba v spracovaní. Volá sa to síce Autoškola, ale vyzerá to ako Horná Dolná a v podstate to aj je Horná Dolná. Keby cez obraz prebiehali postavy z Hornej Dolnej, divák by to ani nepostrehol a mal by pocit, že to tak má byť. A to rozhodne nemá tak byť!

Jednoducho, tvorcovia nedovolili dobre nastavenému námetu ísť si vlastnou cestou a dali mu vizuál, ktorý možno funguje, respektíve fungoval pri iných seriáloch, ale Autoškole to od začiatku podkopáva nohy a ťahá ju do kategórie „toto bude naozaj ďalší prešľap“.

Seriál Autoškola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Zo seriálu Autoškola.

Kameňom úrazu bolo spracovanie, ktoré je tak prehlušujúce, že zabíja akúkoľvek snahu dať priestor niečomu originálnemu alebo aspoň samotnému rozletu celého námetu. Celá Autoškola pripomína starý „rozheganý“ reťazový kolotoč, ktorý sa zasekol a do toho hrá neustále retro soundtrack skladajúci sa z overených kolotočiarskych hitov. Už chýba len stará maringotka a papierové ruže. To, čo má Horná Dolná nemusí a nemôže mať Autoškola.

Výsledok bol viac ako rozpačitý a plný rozčarovania. Po zdanlivom náznaku toho, že sa seriálová tvorba Markízy začína uberať lepším smerom, prišiel tento krok späť. Po tomto zážitku s markizáckou Autoškolou by každý prihliadajúci najradšej nabúral čelne do stromu a ukončil toto trápenie. Samozrejme, v rytme overeného hitu spred tridsiatich rokov.

Navyše sledovanosť po prvej časti zamierila strmhlav nadol a Markíza utŕžila poriadnu facku, preto nie je prekvapením, že tento formát pokračovanie nedostal a ani nedostane. Do roku 2020 televízia vstupuje so stálicami ako Susedia, Oteckovia, Horná Dolná, ale s ambiciózne vyzerajúcimi novinkami Pán profesor a Klub červených náramkov.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Autoškola