Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vraj ošiaľ okolo Hry o tróny vyprchal? Omyl! Takáto banalita spôsobila šialenstvo

Hoci je to už šesť mesiacov, čo svet uzrel rozuzlenie deja najsledovanejšieho seriálu sveta, sila Hry o tróny stále nepoľavuje! Dôkazom je šialenstvo na sociálnych sieťach, ktoré sa doslova strhlo pred pár týždňami.

22.12.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, drak, nočný kráľ, Foto:
Jeden príspevok na sociálnej sieti rozpútal šialenstvo.
debata

Pritom rozuzlenie a pointa spočívala v krátkom príspevku na Twitteri, na ktorom sa po mesiacoch ticha objavila správa: Winter is coming (Prichádza zima), teda veta, ktorá sa stala akýmsi sloganom a neodmysliteľnou výstrahou pred príchodom Nočného kráľa a jeho armády. Tweet sa objavil v čase poriadne turbulentného obdobia, keď sa HBO definitívne rozhodovalo, akým smerom sa celá značka začne uberať.

Mnohí si mylne mysleli, že tento príspevok je predzvesťou niečoho veľkého, možno nejakej šokujúcej informácie. Vtedy už bolo známe, že rok pripravovaný a s problémami sa boriaci spin-off s názvom Bloodmoon dostal nečakanú stopku. Televíziu nepresvedčil ani nakrútený pilotný diel, investované milióny a hviezdne obsadenie na čele s Naomi Watts. Asi len málokto čakal, že nastane tento scenár a rok 2020 prinesie premiéru nového seriálu.

Nič z toho však nebude. O to viac potešila expresná správa, že priestor dostane iný spin-off plný drakov a ukáže históriu rodu Targaryenovcov v čase, keď ich sláva bola na vrchole a začal ich nezvratný pád. House of the Dragon dostal objednávku rovno na desaťdielnu prvú sériu. Avšak niekoľkomesačné vákuum okolo spin-offov malo za následok, že produkcia a najmä premiéra na televíznych obrazovkách bude až v roku 2021. Bol by zázrak, keby sa to stihlo do konca budúceho roka.

Práve preto si fanúšikovia mylne mysleli, že tweet bude mať šokujúcu výpovednú hodnotu. Takmer 500-tisíc lajkov, vyše 120 retweetov a takmer 20-tisíc komentárov. To je výsledok príspevku. Nakoniec sa ukázalo, že je to začiatok reklamnej kampane na vydanie ôsmej série na DVD a Blu-ray. To len podčiarkuje fakt, že Hra o tróny bude svetom lomcovať ešte veľmi dlho. Záverečná séria je dostupná s českým dabingom aj na Slovensku.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch