Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tak tento seriál potešil, aj prekvapil. A nikto asi nečakal, že tak dobre 'vypáli'

Sú seriály, ktoré sa dočkajú masívnej propagácie a výsledok je napokon sklamaním. Potom sú seriály, ktoré sa objavia pomerne nenápadne a prekvapia. To je aj prípad letného hitu, ktorý naplno opantal divákov. Za Why Women Kill (Prečo ženy vraždia) stojí autor Zúfalých manželiek a po rokoch si opäť pripravil overenú šablónu, tá znova nenudila. Je tu trio žien, ktoré sú "uväznené" v rôznych manželstvách a rozhodnú sa konať.

22.01.2020 07:00
why women kill, lucy liu, ginnifer goodwin, Foto:
Tvorca Zúfalých manželiek v novinke Why Women Kill znova stvoril, tentokrát, trojicu zúfalých žien uväznených v čudných vzťahoch.
debata

Pointou deja je jeden dom, tri rôzne časové obdobia a príbehy troch žien s rovnakou pointou. Ich manželstvá sa nejakým spôsobom dostanú do slepej uličky. Jeden príbeh sa odohráva v roku 1963, keď manželky boli pilierom domácnosti, stabilným prístavom, majákom istoty a najmä držia emócie hlboko v sebe.

V druhom príbehu sledujú diváci príbeh z roku 1984, keď téma homosexuality ešte nebola v spoločnosti úplne tolerovaná a muži sa ženili, aby svoju orientáciu skryli. Len, ako to býva zvykom, všetko sa prevalí v tú najhoršiu chvíľu.

Tretí príbeh je zo súčasnosti, v ktorom hlavnú úlohu hrá bisexuálny manželský pár s otvoreným, pre mnohých nepochopiteľným, vzťahom. Na oko fungujúce pravidlá naruší príchod tretej osoby a čuduj sa svete, nefalšovaných citov s príchodom tretej osoby.

Seriál púta pozornosť aj hereckým obsadením plným známych tvárí. Po viac ako dvojročnej pauze sa na obrazovky vrátila herečka Ginnifer Goodwin, známa zo seriálu Kde bolo tam bolo (Once Upon a Time), v ktorom stvárňovala Snehulienku. Teraz z nežnej, ale aj sebavedomej rozprávkovej postavičky sa stala oddaná, udupaná, ale najmä milujúca manželka Beth Ann, ktorá sa znenazdajky dozvie, že jej manžel nasadil parohy.

Veľkým spestrením je prítomnosť herečky Lucy Liu ako Simone, našinci ju majú najviac zafixovanú z Ally McBeallovej. Trojicu žien uzatvára a vhodne dopĺňa neopozeraná tvár v podobe herečky Kirby Howell-Baptist – Taylor, ktorá má mimoriadne neštandardný vzťah so svojou polovičkou.

Why Women Kill je zaujímavým a lákavým prekvapením v tohto roka. Overený showrunner, známe herecké tváre v úlohách, v ktorých doteraz nevystupovali, svižný dej, retro atmosféra a vizuál. Skvelá kombinácia na oddychovku, pri ktorej netreba namáhať mozgové závity, len sa unášať príbehom a baviť sa. A pozor! Druhá séria je istá! Seriál sa vráti v roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Why Women Kill