Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriály nie sú plytká zábava. Ak chcete ťažké kalibre, pozrite si tieto...

Seriál je formát, ktorý nesedí každému a mnohí ho dodnes tvrdohlavo odmietajú. Pravdou však je, že seriály zažívajú zlaté časy a ešte veľmi dlho budú. V ponuke je obrovská ponuka a ten svoj obľúbený si môže nájsť každý. Sú k dispozícií aj také, ktoré možno zaradiť medzi ťažšie a treba pri nich veľa rozmýšľať, keďže v sebe nesú mnoho skrytých odkazov.

25.12.2019 07:00
debata (5)

1. The Act (Odhalenie) – HBO

Na jar tohto roka HBO, v spolupráci so streamovacou spoločnosťou Hulu, prinieslo mrazivý seriál nakrútený podľa skutočnej udalosti. Chorý vzťah matky a dcéry doslova šokoval verejnosť. Seriál Odhalenie je ťažký kaliber pre citlivé povahy, avšak je veľmi potrebný, aby sa ukázala pravda. Zlyhanie sociálneho systému, komunity a rodinných väzieb.

2. Unbelievable (Neuveriteľná) – Netflix

Na jeseň Netflix zas a znova trafil do čierneho. Miniséria natočená podľa skutočných udalostí predstavuje celému svetu šokujúci prípad znásilnených žien a dokonalého páchateľa, ktorý za sebou zamietol stopy tak, aby ho nebolo možné vypátrať. Avšak duo vyšetrovateliek si komplikovanú mozaiku poskladalo a boli mu v pätách. Pozornosť sa špeciálne venuje jednej z obetí – Marie Adlerovej. V jej prípade zlyhalo všetko, vyšetrovanie, predsudky, komunita.

3. The Handmaid's Tale (Príbeh služobníčky) – HBO

Ani tento rok nechýbalo pokračovanie Príbehu služobníčky a opäť tvorcovia trafili do čierneho. Tempo rozprávania príbehu mierne poľavilo, no dej zostal hutný plný desivých reálií a výstrah, ako môže ľudstvo dopadnúť, ak dostanú priestor „politici“ a hnutia, ktoré hlásia obnovenie poriadku.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky #oseriáloch #The Act #Unbelievable