Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Oteckovia sú v suchu! Stále nemajú núdzu o divákov, uvidíte ich naďalej

Mohlo by sa zdať, že dennému seriálu Markízy po prvýkrát padá sledovanosť. Opak je pravdou. Nižšia sledovanosť bola len na začiatku 4. série, s pribúdajúcimi mesiacmi sa čísla opäť dostávajú na maximum.

27.11.2019 07:00
oteckovia, Foto:
Markíza bude pokračovať s Oteckami aj v roku 2020.
debata

Oteckovia sú nepochybne fenomén posledných dvoch rokov, Markíza s nimi trafila do čierneho. Rodinný seriál aktuálne vysiela už svoju štvrtú sériu, potvrdené je pokračovanie pre nasledujúci rok a je jasné, že tieto príbehy budú robiť spoločnosť slovenským divákom ešte veľmi dlho. Televízia nemá dôvod uvažovať o konci nakrúcania.

Hoci september prekvapujúco priniesol nižšie výsledky, na aké bol seriál zvyknutý, teraz je všetko v normále. Koncom septembra jedna z vysielaných epizód zaznamenala trhový podiel na úrovni len 29.9%, čo patrí medzi najslabšie výkony seriálu vôbec.

Vývoj krivky sledovanosti súvisí s vývojom počasia, kým začínajúca jeseň prinášala prívetivé počasie, lákanie divákov k obrazovkám bolo zdĺhavejšie. So zmenou času a príchodom dlhých večerov Oteckovia opäť ešte viac drvia konkurenciu, ktorá nemá v podvečernom slote šancu. Napríklad počas minulotýždňovej stredy Oteckovia získali svoj druhý najlepší výkon v rámci aktuálne vysielanej série.

Epizódu vysielanú 21. novembra si pozrelo si celkovo pozrelo 503-tisíc divákov, Oteckovia sa znova prehupli cez polmiliónovú hranicu. V skupine 12 – 54 uhrali extrémne vysokú sledovanosť na úrovni až 9.9% s trhovým podielom 34.5%. Seriál je teda neotrasiteľným lídrom vo svojom vysielacom slote, ale bez problémov patrí medzi najsledovanejšie programy Markízy.

Zadarilo sa aj šou o chudnutí – Extrémnym premenám. Predposlednú epizódu druhej série si pozrelo 506-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo je taktiež najvyšší počet v doterajšej histórii tejto šou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza #Extrémne premeny