Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pomsty nikdy nie je dosť! Ak sa tento seriál vráti, bude to bomba

Televízia ABC sa chce naďalej mstiť! A robí dobre. Síce jej to trvalo poriadne dlho, kým sa rozkývala a chňapla po nápade vrátiť svoj niekdajší hit na obrazovky. Vyzerá to tak, že v roku 2020 sa seriál Revenge (Pomsta) dočká novej verzie.

22.11.2019 07:00
revenge, Foto:
Seriál Revenge sa dožil štyroch sérií, počas ktorých stihol povedať celý príbeh a má aj svoj dostatočný koniec. Nová verzia sa môže dostať na obrazovky v roku 2020.
debata

Pôvodný seriál stanica vysielala v rokoch 2011 – 2015, dočkal sa štyroch plnohodnotných sezón, celkovo 89 častí. Revenge bol vo svojom čase prelomovým počinom, keďže showrunner Mike Kelley (OC Kalifornia, What/If) priniesol na obrazovky formát, ktorý dlhodobo absentoval.

Nefalšovaná vzťahová dráma s temným pozadím sa v tom čase trafila do vkusu divákov. Prvá séria bola obrovským hitom a prilákala rekordný počet divákov. Príbeh o Emily Thorne, ktorá sa po rokoch vracia do Hamptons s falošnou identitou, aby sa pomstila dynastii Graysonovcov za zničenie jej rodiny v sebe skrýval obrovský potenciál.

Preto pokračovanie bolo prirodzeným vyústením úspechu. Ďalším pokračovaniam postupne klesala sledovanosť, aj preto, že televízia seriál presunula z úspešnej stredy, na neúspešnú nedeľu. Plus sa tvorcovia začali čoraz častejšie zamotávať do príbehovej pavučiny, ktorá začala bujnieť. Aj napriek tomu, že tretia séria už dosahovala podpriemery, ABC to riskla so štvrtou sériou, tú však avizovala ako poslednú.

Tvorcovia mali dostatok času pripraviť si adekvátnu bodku a fanúšikovia boli spokojní. Hneď po poslednej časti sa začalo uvažovať o možnom spin-offe, ktorý by sa zameral na postavu Nolan Rossa (Gabriel Mann), ktorý by sprevádzal novú hlavnú postavu na ceste za pomstou. Nakoniec z nápadu vzišlo, vzhľadom aj na vývoj sledovanosti pôvodného seriálu.

Po piatich rokoch ABC koketuje s nápadom vrátiť sa k tomuto námetu. Novú verziu Revenge (Pomsta) pripravuje opäť Mike Kelley a nepriamo je potvrdená informácia o oprášení nápadu s Nolanom Rossom. Tento excentrický miliardár by mal byť, no novom, pravou rukou latinsko-americkej imigrantky, ktorá prichádza do Miami, aby rozbehla prefíkaný plán pomsty voči rodine, ktorá ovláda farmaceutický biznis.

Seriál Revenge by sa mohol dostať znova do vysielania na jeseň 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #REVENGE #oseriáloch #Emily VanCamp