Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Trapas je dokonaný! Nové Beverly Hills sa potupne končí po prvej sérii

Bol to obrovský šok v pozitívnom slova zmysle, keď sa približne pred rokom objavila správa, že legendárne Beverly Hills 90210 sa vráti s novými epizódami. Vtedy ešte nikto netušil, aký paškvil si pre divákov pripravili.

13.11.2019 07:00
beverly hills, beverly hills 90210, 90210, bh... Foto:
A je koniec. Veľký hit skončil ako prepadák po jednej sérii.
debata

O nové pokračovania sa rozpútala dokonca televízna bitka. Medzi sebou súperili streamovacie platformy a štandardné televízie. Nakoniec sa partička obľúbených postáv vrátila „domov“, teda na televíziu FOX, ktorá vysielala aj pôvodný seriál. Teraz, keď je jasné, ako to dopadlo, si možno aj niekdajší konkurenti vydýchli, že nemali na svedomí seriálový prepadák roka. Za zrodom novej verzie stáli herečky Tori Spelling (Donna) a Jennie Garth (Kelly), ktoré sú aj v reálnom živote najlepšími priateľkami.

Tento kreatívny počin roka spočíval v akomsi netradičnom formáte, ktorý bol mixom štandardného hraného seriálu a dokumentu, pritom herci hrali samých seba, no mali upravené a serializované životné príbehy, ktoré boli čiastočne fikciou. Vo výsledku vznikol šesťdielny špeciálny event vysielaný počas leta a skalným fanúšikom v mnohých prípadoch zamrzol úsmev na tvári, aj keď za oknom zúrili horúčavy.

Pointou príbehu bolo spomínanie na staré časy, keď boli hviezdami prvej veľkosti, teraz sa musia zmieriť s tým, že zostali zaškatuľkovaní v úlohách, ktoré hrali pred troma dekádami, dohnal ich vek a mnohých aj finančné problémy. „Donne“ a „Kelly“ skrsol prevratný plán, vrátiť seriál na televízne obrazovky a tak sa začala strastiplná cesta pôvodných hercov, aby nakrútili nové časti.

Už prvá epizóda si vyslúžila veľkú dávku kritiky a rozčarovania. Všetkým bolo jasné, že toto nebude mať nič spoločné so starým seriálom. Asi aj nemalo. „Novinka“ niesla názov BH 90210 a chcela byť cool. Nebola. Sledovanosť išla strmhlav dole. Premiéru seriálu si začiatkom augusta pozrelo síce 4 milióny divákov a televízia sa pýšila, že má v talóne najsledovanejší seriál leta. Veľkej väčšine však stačilo vidieť jednu epizódu a bolo im jasné, že sa nechcú viac vrátiť na legendárnu adresu.

Záverečnú časť si pozrelo už len 1.9 milióna divákov s ratingom 0.7. Strata viac ako 50% publika, nízky rating a nepriaznivé kritiky BH 90210 definitívne pochovali. Pritom autorky sebavedomo deklarovali snahu nakrútiť viacero sezón, keďže mali pripravených veľa materiálu. Televízia FOX im spravila škrt cez rozpočet a Brandon, Brenda, Kelly, Donna, David, Steve, Andrea sa viac nevrátia. Druhá séria nebude.

Ďalšiemu pokračovaniu nepomohol ani fakt, že sa podarilo vrátiť do príbehov všetky pôvodné postavy, dokonca sa na nakrúcaní zúčastnila Shannen Doherty alias Brenda, ktorá z pôvodného Beverly dostala expresný vyhadzov pre jej nevhodné správanie. Po rokoch sa zabudlo na staré krivdy. Revivalu sa mal zúčastniť aj herec Luke Perry, niekoľko mesiacov pred prvou klapkou však nečakane zomrel. Je pravdou, že BH 90210 nenaplnilo ani minimálne kvalitatívne parametre a ukončenie nakrúcania je skôr vyslobodením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Beverly Hills 90210