Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízne zemetrasenie! Štartuje Disney+, televízia, ktorá ohrozí všetkých

Tohtoročný november je pre televíznych fanúšikov extrémne prajný. Prvého novembra sa objavila nová Apple TV+, v utorok štartuje Disney+. Práve o štarte online televízie rozprávkového koncernu sa hovorí ako o udalosti roka.

12.11.2019 07:00
disney+, disney plus, disney, televízia, online... Foto:
Pre Disney+ je deň D 12. november, keď odštartuje svoje vysielanie.
debata

Práve Disney+ môže a zrejme aj spôsobí najväčšie otrasy v online televíznom svete, ktorý v roku 2019 výrazne expandoval. Môže ohroziť aj etablovaných hráčov ako Netflix, HBO GO alebo Amazon. Nedávno odštartovaná Apple TV+ nateraz ponúka obsah, ktorý sa dá pozrieť v priebehu niekoľkých dní a postupne sa bude rozrastať. Ostatní traja menovaní sú však už vybudované obrie televízie, ktoré sa na príchod konkurencie pripravovali a postupne ešte viac posilnili pôvodnú tvorbu.

Disney+ štartuje ako extrémne silná platforma, keďže pod sebou už teraz združuje jedny z najsilnejších mediálnych skupín, vo výsledku ponúkne tie najväčšie filmové hity a seriály a k tomu pripojí vlastnú tvorbu, do ktorej koncern investoval rekordné čiastky. Nikto neočakáva, že nová online televízia bude prepadák. Pod Disney+ patrí Marvel, Star Wars, National Geographic, štúdio Pixar a pochopiteľne všetky produkty od Disneyho.

Nová televízia láka mimoriadne atraktívnu ponuku seriálov, ktorá v prvom rade poteší sci-fi nadšencov. Vlajkovou loďou je seriál The Mandalorian z prostredia Hviezdnych vojen. Jedna epizóda pohltila 15 miliónov dolárov, čo seriál zaraďuje medzi najdrahšie na svete. Už teraz má istú aj druhú sériu. Navyše v roku 2020 vlastný seriál dostane Obi-Wan Kenobi.

Disney+ chce ešte viac vyťažiť z celosvetovej popularity marvelovských superhrdinských filmov a čoskoro predstaví niekoľko hraných seriálov, v ktorých budú účinkovať hviezdy zo strieborného plátna. Vlastného seriálu sa dočkajú Avengeri ako Hawkeye, Loki. Tiež sa realizuje nakrúcanie WandaVision, What If, The Falcon and the Winter Soldier. Z nových tvárí sa predstaví She-Hulk, Ms. Marvel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Marvel #Star Wars #oseriáloch #The Mandalorian #Disney+