Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vták? Lietadlo? Nie, Superman! Ikonický hrdina opäť dostane seriál

Vyzerá to tak, že po niekoľkých dekádach sa Muž z ocele vráti na televízne obrazovky a nahradí superhrdinov, ktorí sú za zenitom.

15.11.2019 07:00
superman, Foto:
Superman s Lois Laneovou sa čoskoro môžu dostať na televízne obrazovky.
debata

Vyzerá to tak, že televízia The CW chystá veľkú výmenu stráží. Už o pár týždňov sa jej definitívne začne rozpadať dlhoročne budovaný a prepojený seriálový vesmír zložený z rôznych maskovaných hrdinov. Začiatkom roka 2020 sa definitívne skončí Arrow po ôsmej sezóne. Očakáva sa, že stanica odpíska koniec aj pre najmenej výkonný spin-off seriál Legends of Tomorrow po piatich sezónach.

Navyše nová televízna sezóna, ktorá v prípade The CW sa začala až v októbri, ukazuje, že problém má už aj Supergirl. Aktuálne sa vysiela piata séria a so súčasným výkonom sa nedá očakávať, že sa na obrazovkách dlhodobo udrží. Zázrak bude, ak dostane šiestu finálovú sériu. Kedysi veľkému hitu sa v piatkovom slote vôbec nedarí a krivka sledovanosti padla už hlbšie pod kritickú hranicu jedného milióna divákov. Je to odrazom haprujúceho deja ešte z čias štvrtej série, čo vyústilo k nasadeniu seriálu na piatkový, tzv. smrtiaci slot.

Dlhé roky brázdili obrazovky The CW Arrow, The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow. Ich zlaté časy sú definitívne preč. Stanica sa nemieni vzdať maskovaných hrdinov. Túto jeseň sa divákom predstavila Batwoman, ktorá veľmi rýchlo zaujala. Nielenže tým, že ide o prvý LGBTI seriál, ale temnejším spracovaním. Stačilo len niekoľko odvysielaných epizód a už prišla správa, že prvá séria ponúkne 22 epizód, namiesto trinástich. Prvý krok k prežitiu má Batwoman za sebou.

Vzhľadom nato, že sledovanosť sa drží nad miliónom, dá sa očakávať, že televízia veľmi skoro potvrdí aj druhú sériu. To však nie je všetko. Ak sa potvrdia zvesti o skorom konci Supergirl, bude potrebné ju nahradiť. A tvorcovia už poškuľujú po náhrade a dlho ju nemuseli ani hľadať. Do hviezdnej partie potrebujú Kryptončana.

Preto oprášili plán priviesť na televízne obrazovky legendárneho Supermana, o ktorom ešte pred časom vehementne trvali na tom, že jeden z najpopulárnejších hrdinov ustúpi práve Supergirl. Stačilo pár rokov, aby sa rétorika zmenila a s najväčšou pravdepodobnosťou sa jeseň 2020 objaví náhradu za pôvodnú dosluhujúcu partičku hrdinov.

Pritom diváci Supermana videli. Príležitostne sa objavil v deji Supergirl a spolu s Lois Laneovou sa objavil v minuloročnom veľkom prepojení všetkých seriálov. Okamžite si získali srdcia divákov, ktorí volali po ich vlastnom dobrodružstve. A ich prosby boli vypočuté.

Televízia potvrdila, že sa intenzívne pracuje na novom seriáli, v ktorom by si mali ikonické hlavné postavy zopakovať herci Tyler Hoechlin a Elizabeth Tulloch. Pôvodne sa o návrate Supermana neuvažovalo aj z dôvodu, že DC Comics a štúdio Warner Bros. mali veľké plány s Mužom z ocele na striebornom plátne. Tie stroskotali. Naposledy sa hraný seriál so Supermanom objavil v roku 1994 s Deanom Cainom a Teri Hatcher. O jeho mladých rokoch Clarka Kenta s názvom Smallville televízia The CW vysielala desať rokov. Diváci sa hlavného hrdinu dočkali v ikonickom obleku dočkali v posledných sekundách seriálu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superman #Arrow #Supergirl #oseriáloch