Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dva roky čakania stáli za to! Toto je nová kráľovná Alžbeta II.

Hovorí sa, že trpezlivosť ruže prináša. V prípade seriálu The Crown (Koruna) z dielne Netflixu do bodky platí. Jeden z najlepších seriálov súčasnosti sa 17. novembra vráti s dlhoočakávanou treťou sériou. Fanúšikovia životopisného seriálu o Alžbete II. si museli na pokračovanie počkať dva roky.

01.11.2019 07:00
The Crown, crown, olivia colman, Foto:
Olivia Colman je nová Alžbeta II. v tretej sérii hitu The Crown (Koruna).
debata

Prvé dve série Netflix vypustil s ročným rozostupom, dôvodom zdržania vysielania bolo kompletné preobsadenie seriálu. The Crown má vopred dané, že bude mať šesť sezón. Po dvoch sériách sa budú vždy meniť hereckí predstavitelia. Tvorcovia sa rozhodli ísť touto cestou, aby čo najdôveryhodnejšie stvárnili starnutie britskej kráľovskej rodiny a nemuseli maskovať mladších hercov.

Streamovací gigant je povestný prvotriednym kastingom, preto hľadanie nových hercov trvalo pomerne dlho, ale podarilo sa. Po novom kráľovnú Alžbetu II. stvárni oscarová herečka Olivia Colman, ktorá nahradí brilantnú Claire Foy. Po jej boku sa objavia Tobias Menzies, Josh O'Connor alebo Helen Bonham Carter. Dej sa posunie do obdobia, keď kráľovná bude oslavovať 25. výročie od nástupu na trón. V krajine vypukne sociálna a politická kríza, ktorú musí panovníčka opäť ustáť so stoickým pokojom.

Aj nová séria ukáže intímny pohľad na najdlhšie vládnucu panovníčku na svete, pričom poodkryje jej ľudskú stránku. Navonok môže pôsobiť rezervovane a chladne, The Crown však ukazuje jej vnútorný boj so samou sebou, ale aj jej najbližšími, ktorí jej neuľahčujú kráľovského bremena, ktoré má na svojich bedrách.

Aktuálne sa vo veľkom nakrúca aj štvrtá séria, v ktorej sa objaví aj príbeh o princeznej Diane. Očakáva sa, že Netflix ju divákom ukáže v závere roka 2020. Následne tvorcov čaká hľadanie nových hercov, ktorí budú súčasťou piatej a šiestej série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Helena Bonham Carter #The Crown #Olivia Colman