Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tisíce mŕtvych pre jednu vec! Takto sa nakrúcal ohnivý koniec Hry o tróny

Hra o tróny smerovala k tomuto nevyhnutnému koncu! Symbol moci a boja rodov nakoniec skončil s prekvapujúcim záverom a zaujímavým poučením. Už sa mohlo zdať, že Daenerys vyhrala boj o Sedem kráľovstiev a Železný trón jej nikto nevezme.

17.11.2019 07:00
hra o tróny, game of thrones, jon, železný trón, Foto:
Po smrti Daenerys Drogon zničil Železný trón ako symbol prehnitého a smrtiaceho systému.
debata

Potom však prišiel zvrat zvratov a Jon Sneh alias Aegon Targaryen ju zabil, aby zabránil ešte väčšiemu krviprelievaniu. Z dobrosrdečnej Dany sa stala krvilačná šialená kráľovná prahnúca po ďalšej krvi. Hra o tróny dostala nečakanú bodku, ktorá sa stala terčom veľkej kritiky. Jeden tábor túto bodku vehementne hejtuje, ten druhý ju považuje na nevyhnutné vyvrcholenie.

Smrť matky drakov rukou jej milovaného Jona však v sebe niesol aj veľkú symboliku. Jej verný drak Drogon v návale smútku a žiaľu, že jeho „matka“ vydýchla naposledy roztavil symbol všetkých vojen, súbojov, vrážd, zrád. Zo Železného trónu zostala len roztavená kopa kovu. Drogon tak ukončil boj o trón, ktorý nepriniesol nič dobré. Ukázalo sa, že draky nie sú len bezduché oheň chŕliace monštrá. On sám prišiel o svojich dvoch súrodencov v boji o to, aby Daenerys zasadla na trón.

Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

Viserion zomrel ešte v siedmej sérii rukou Nočného kráľa, následne sa ako ľadový drak vrátil a bojoval proti svojim dračím bratom. V štvrtej epizóde ôsmej série zomrel aj drak Rhaegal. Toho chladnokrvne zastrelil Euron Greyjoy, poskok Cersei Lannister. Drogon razom zostal sám. To však Daenerys stačilo, aby ako znak pomsty zničili celé Kráľovo prístavisko.

Vrchol seriálu bol plný špeciálnych efektov. Zničená korunovačná miestnosť a uprostred Železný trón, ktorý si uzurpovala Daenerys. Zdanlivo jednoduchá scéna. Omyl! V Hre o tróny a najmä jej poslednej sérii bolo minimum scén, kde by filmári nepoužili špeciálne efekty. Príchod Drogona a jeho posledný čin bolo mimoriadne náročné nakrútiť. Pozrite si video a uvidíte sami!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch