Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tom Cruise sa môže ísť schovať! Znova sa rozpúta hrôzostrašná vojna svetov

Britská BBC neprestáva prekvapovať! Posledné dva roky enormne posilňuje svoju seriálovú tvorbu a čoskoro prinesie ambiciózne sci-fi, ktoré pred rokmi vo veľkej miere sklamalo na strieborných plátnach.

25.10.2019 07:00
vojna svetov, war of the worlds, Foto:
Seriálová verzia Vojny svetov sa pokúsi napraviť reputácie filmu spred 14 rokov, ktorý sa nedočkal vlny pozitívnej kritiky.
debata (1)

V roku 2005 sa do kín dostal film Vojna svetov, ktorý bol knižnou adaptáciou H.G. Wellsa, dej bol zasadený do súčasnosti. Mimozemské bytosti prišli na našu planétu a uskutočnilo milióny rokov odkladaný plán zničenia našej civilizácie. Po vizuálnej stránke bol film s Tomom Cruisom na špičkovej úrovni, haproval však dej a kasový trhák nezožal pozitívne kritiky.

Po 14 rokoch tento námet oživí britská BBC, ktorá počas posledného obdobia priniesla lahôdky ako Bodyguard, Killing Eve a teraz to bude Vojna svetov!

Tentokrát pôjde o historickú drámu odohrávajúcu sa v Anglicku na sklonku 20. storočia. Na Zem sa rútia „meteority“ a obyvatelia sú zmätení. Čoskoro sa ukáže, že ide o skazu celej planéty. Mimozemská rasa má len jeden cieľ. Oproti filmovej verzii, v ktorej malo ľudstvo už vyspelé zbrane a techniku, v tejto novej budú obyvatelia Zeme ťahať za kratší koniec. Čo má ťahúňom celého seriálu.

BBC zainvestovala aj do špeciálnych efektov a tak z Vojny svetov sa môže stať veľký hit tejto jesene. Britská tvorba čoraz častejšie ukazuje, že je neraz omnoho kvalitnejšia ako americká.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #BBC #oseriáloch #The War od the Worlds #Vojna svetov