Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Šialený rekord! Sestričky ovládajú obrazovky, hore išlo aj Za sklom

Komerčné televízie sa túto jeseň nemôžu sťažovať na nezáujem divákov. Vyzerá to tak, že po dlhom období, slovenské publikum vracia pred televízne obrazovky. Dôkazom sú výkony seriálov a relácii počas posledných týždňov, mnohé výsledky sa driapu k rekordom.

15.10.2019 07:00
sestričky, seriál sestričky, sestričky 2, Foto:
Minulý utorok druhá séria Sestričiek zlomila všetky svoje doterajšie rekordy.
debata (1)

Mimoriadnu radosť robí Markíze druhá séria Sestričiek, ktorej sledovanosť kontinuálne rastie a už teraz predčila úspech prvej sezóny. Televízia správne predpokladala úspech najnovšieho pokračovania a aktuálne by sa malo finišovať s nakrúcaním tretej série. Je však otázne, kedy ju televízia zaradí do vysielania. Či pôjde cestou jednej série za rok alebo nebude čakať na jeseň 2020 a tretie Sestričky vypustí už na jar 2020.

Pri rýchlejšom nasadení nových epizóda však hrozí riziko, že si Markíza promptnejšie vyčerpá nové epizódy, zahraničná predloha, z ktorej slovenská adaptácia vychádza má, nateraz, priestor na vytvorenie piatich sezón.

Prečítajte si recenziu 2. série Sestričiek: Markizácke Sestričky nepredviedli absolútne nič nové. Našťastie!

Druhá séria seriálu Sestričky Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Anikó Vargová v seriáli Sestričky.

Obľúbené strastiplné príbehy lekárskeho personálu a pacientov minulý týždeň predviedlo svoj rekordný výkon a Sestričky začínajú kraľovať pôvodnej tvorbe v rámci pracovného týždňa. Aktuálne je priamou konkurenciou jojkárska kriminálka Za sklom. Začiatkom septembra to bol Talent a neskôr dvojdielna Trhlina.

Počas prvého októbrového týždňa Sestričky pokorili aj dlhoočakávanú kriminálku, minulý týždeň to nebolo inak, avšak aj Jojke rastie sledovanosť. Stále to nestačí na lekársku drámu. Sestričky v cieľovke 12 – 54 predviedli až 9.9% sledovanosť s trhovým podielom až 27.5%. Doteraz seriál dosahoval štandardne 8% sledovanosť, ktorá posledné týždne pomaly šplhala k deviatke. Minulý utorok výkon seriálu vyskočil až o percento.

Prečítajte si recenziu tretej série Za sklom: Za sklom odtrhnuté z reťaze! Hra na fikciu sa skončila, toto je realita

V rovnakej cieľovej skupine išlo hore aj jojkárske Za sklom, priblížilo sa 18% podielu na trhu. Oproti Markíze je to však preukázateľne málo. Tretia a posledná séria štartovala 1. októbra v skupine 12 – 54 získalo 6% sledovanosť, s trhovým podielom 17%, čo predstavuje 186-tisíc divákov. V cieľovke 12+ si premiéru tretej série pustilo 345-tisíc divákov.

Za sklom 3 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tomáš Maštalír v tretej sérii Za sklom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Za sklom #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky