Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dychberúce a unikátne! Takto vznikli a rástli s divákmi draky z Hry o tróny

Keď sa povie Hra o tróny, tak medzi prvými myšlienkami, ktoré každého napadnú sú draky. Mýtické a mocné zvieratá, ktoré sú pilierom celého seriálu.

13.10.2019 07:00
debata (2)

Drogon, Viserion a Rhaegal, neodmysliteľná súčasť celého seriálu, tri „deti“ Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), ktoré ju vždy ochraňovali a neraz len vďaka nim vyhrala kľúčové súboje. Diváci ich videli rásť naprieč všetkými sériámi, od ich vyhliahnutia a rýchleho rastu a naberania sily až do momentu, keď sa stali obrami a postrachom pre nepriateľov.

V šiestej epizóde 7. série matka drakov prišla o Viseriona, ktorého zabil Nočný kráľ a následne ho vrátil medzi „živých“, aby mu slúžil. Do ôsmej série tak Daenerys vstupovala oslabená. Po veľkolepej tretej epizóde, v ktorej sa odohrala najväčšia bitka v televíznej histórii sa zoči voči stretli „dračí“ súrodenci v boji na život a na smrť. Po porazení Nočného kráľa Viserion definitívne zomiera.

V štvrtej epizóde poslednej série sa na scénu vracia aj ťažko zranený Rhaegal, ktorého osud po tretej epizóde bol nejasný. Malo nasledovať víťazné ťaženie na Kráľovo prístavisko a zosadenie Cersei z trónu, tá však bola na drakov pripravená a raneného draka čakala krutá smrť.

Daenerys zostal už iba Drogon a s ním predviedla najväčší zvrat v celej histórii seriálu, až napokon ju to stálo život.

Posledná drak vzal jej bezvládne telo a odletel s ním na neznáme miesto.

Takto vznikali draky do seriálu Hra o tróny.
Posledná epizóda Hry o tróny v obrazoch Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nové časy, nový svetový poriadok. Odteraz...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch