Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Seriálové peklo? Reštartované Čarodejnice súrne dostávajú reštart

Pred rokom sa kultové Čarodejnice dočkali novej verzie. Tá však prekvapila katastrofálnym prevedením. Aj napriek tomu pokračujú, lenže s výraznými kreatívnymi zmenami. Či to bude stačiť je otázne.

11.10.2019 07:00
charmed, čarodejnice, Foto:
Podarí sa Čarodejniciam zaujať na druhý pokus?
debata (1)

Je to už rok, keď sa konečne podarilo nájsť vhodnú podobu nového spracovania Čarodejníc. Najprv sa koketovalo s myšlienkou spraviť akési voľné pokračovanie s pôvodnými hercami. HLavné predstaviteľky pôvodného seriálu sa nebránili minisérii alebo filmu. Niekoľkokrát svetom seriálov preletela „zaručená“ informácia, že sa pripravuje vytúžený návrat, po ktorom pišťali milióny fanúšikov po celom svete.

Nakoniec sa nikdy tieto informácie nepotvrdili a tak celá značka rokmi chladla. Neskôr televízia The CW sa pohrávala s myšlienkou spraviť z Čarodejníc retro seriál, ktorý bude odohrávať niekoľko dekád pred udalosťami z pôvodného seriálu. Našťastie, z tejto myšlienky vzišlo. Potom nastúpil na televízny trh obrovský trend revivalu starých seriálov. Ten, samozrejme, strhol aj x-krát omieľanú ideu návratu Čarodejníc.

Smolu, nakoniec, mali fanúšikovia. Televízia chňapla po úplnom reštarte, ktorý sa odohráva v súčasnosti. Zmenilo sa komplet všetko, až na názov seriálu, čo malo za následok veľké sklamanie zo strany publika. A právom. Nové Čarodejnice si ešte pred premiérou a výrazne aj po nej zaslúžili kopec kritiky.

V reštartovanej verzii nefungovalo takmer nič. Základným problémom je kasting jednotlivých postáv, ten je jedným slovom katastrofálny. Najsvetlejším bodom z hereckého obsadenia je Macy (Madeleine Mantock) a svetlonos Harry (Rupert Evans). Obaja herci sú naozaj veľmi príjemným spestrením a ťahajú neschopné duo v podaní herečiek Sarah Jeffery a Melonie Diaz. Práve posledná menovaná je tým najslabším článkom. Jej angažovanie je priam záhadou, jej prejavy, mimika sú otravné asi po dvoch minútach jej účasti v prvej epizóde a nejeden skeptik začne dúfať, že práve táto postava by sa mohla stať prvou obeťou nejakého démona, nech len rýchlo zmizne z obrazu, aby sa trápenie na oboch stranách barikády skončilo.

Tvorcovia poriadne šliapli vedľa, nielen vykreslením charakterov, zvolením herečiek, ale aj spracovaním. Celé to pôsobí akoby to zlátali na kolene za niekoľko týždňov. Celým týmto počinom dehonestovali odkaz pôvodného seriálu a je hanbou spájať tento seriál s tým, ktorý pred dvoma dekádami bol prelom v televíznej zábave.

Trailer k prvej sérii Čarodejníc.

Aj napriek tomu seriál dostal druhú sériu, hoci sledovanosť sa počas vysielania 22-dielnej série pohybovala na hranici únosnosti. Počas roka zmizlo takmer milión divákov a finále prvej série sledovalo len 600-tisíc divákov, čo má od úspechu na míle ďaleko.

Televízia chce, ale lepšie povedané, musí veriť tomuto formátu a preto tvorcovia dostali úlohu – uhasiť chyby, ktorých napáchali viac než dosť. Preto druhá séria reštartovaných Čarodejníc dostane ďalší reštart. Aby prilákali späť divákov, sľubujú temnejšiu, dramatickejšiu, akčnejšiu a omnoho lepšiu druhú sériu. Len málokto už verí, že zbožné prianie sa stane realitou. Druhá séria štartuje v piatok večer.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Charmed #Čarodejnice