Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Luke Perry sa s divákmi poslednýkrát rozlúči až teraz. Jedno oko nezostane suché

Obľúbený herec náhle zomrel pred šiestimi mesiacmi, jeho definitívny odchod z televíznej obrazovky sa odohrá až teraz.

09.10.2019 07:00
riverdale, riverdale 4, shannen doherty Foto:
Tvorcovia si pripravili pre divákov veľké prekvapenie. V prvej epizóde bude hosťovať herečka Shannen Doherty, ktorá odhalí tragický osud Luka Perryho v seriáli.
debata (3)

Herca postihla masívna mŕtvica začiatkom marca priamo počas nakrúcania tretej série Riverdalu. Hoci sa prvé dni hovorilo, že jeho stav je nádejný, 4. marca prišla smutná správa o jeho úmrtí. Podľahol následkom, ktoré sa ukázali ako nezlučiteľné so životom.

Tvorcovia seriálu, pochopiteľne, neboli pripravení na takúto situáciu a tak neskôr počas marca televízia The CW normálne odvysielala 19. epizódu so scénami, ktoré ešte stihol nakrútiť. Bez žiadneho odkazu, že jeho postava Freda by mala skončiť.

Prvá epizóda 4. série Riverdale bude venovaná... Foto: The CW
riverdale, riverdale 4, Prvá epizóda 4. série Riverdale bude venovaná Lukovi Perrymu.

V čase tragédie už tvorcovia mali napísané scenáre pre zvyšok tretej série a pripravovala sa záverečná fáza nakrúcania. Nemohli plnohodnotne zakomponovať náležitú poctu pre herca, ktorý patril k obľúbencom všetkých. Systém nakrúcania a prípravy scenárov nedovoľuje tvorcom pružne reagovať na nečakané situácie.

Tvorcovia nemali inú možnosť, len tragickým... Foto: The CW
riverdale, riverdale 4, Tvorcovia nemali inú možnosť, len tragickým spôsobom ukončiť príbeh postavy, ktorú Luke Perry v Riveradale stvárňoval. Zostávajúce obsadenie si uctí v prvej časti.

Uzavretie jeho príbehu bolo možné až v rámci vo štvrtok štartujúcej štvrtej série Riverdalu, pričom prvá epizóda nesie názov Im Memoriam. Vzhľadom na nenahraditeľnosť tejto postavy, respektíve jej preobsadeniu padlo rozhodnutie napísať smrť aj seriálovej postave, ktorú stvárňoval. Perry bol pritom neoddeliteľnou súčasťou seriálu, hral otca hlavného hrdinu Archieho (KJ Apa).

Začiatok 4. série bude síce znamenať koniec pre jeho postavu, no bude to zároveň nový začiatok pre nový príbeh. Tvorcovia sa rozhodli z tragickej bodky vyťažiť maximum a táto časť by mala zmeniť celý seriál. Navyše, divákov čaká veľké prekvapenie. Jednorázovo sa v Riverdale objaví herečka Shannen Doherty, práve ona prinesie zásadnú informáciu, čo sa s Fredom (Luke Perry) stalo.

Doherty mala s Perrym si znova zahrať ikonickú dvojicu Brendy a Dylana v novej verzii Beverly Hills 90210, ktorá sa objavila na obrazovkách toto leto.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Luke Perry #oseriáloch #Riverdale